Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Feb 2013 | 18274 vizualizari

 

Am gasit pe un blog culinar aceasta reteta si m-am gandit sa o incerc. I-am adus cateva modificari insa finalul a fost extraordinar! Sunt extrem de potrivite pentru petrecerile copilasilor :)

 

INGREDIENTE

  • Ne trebuie:
  • - 16 biscuiti cacao rotunzi cu crema de ciocolata (aproximativ 150 grame);
  • - 100 gr crema de branza (eu am folosit Creme clasic Hochland);
  • - 250 gr. ciocolata alba de calitate (NU ciocolata alba menaj! - se ingroasa);
  • - 1 fiola esenta rom (nu mai mult!)
  • Ne trebuie pentru decor:
  • - bombonele colorate;
  • - fulgi de cocos colorati;
  • - colorant alimentar gel (daca dorim sa coloram ciocolata alba in diverse culori);
  • - betisoare speciale pentru cake pops (eu am folosit bete de frigarui taiate in jumatate - lungime aproximativ 9-10 cm)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba:

Cum preparam:  

Maruntim bine biscuitii la robot pana ce obtinem un praf fin.

Adaugam crema de branza (aflata la temperatura camerei) si amestecam bine.

Adaugam esenta de rom si formam bilute cat o nuca mica pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Topim 50 gr ciocolata pe baie de aburi (nu la microunde!), bagam aproximativ 1 cm din fiecare betisor in ciocolata topita si il introducem in mijlocul bilutei aflate oe hartia de copt.  

Bagam toata tava la congelator (nu la frigider!!) pentru 30 minute. Intre timp topim restul de ciocolata pe baie de abur pana devine fluida.

Scoatem bilutele de la congelator si le scufundam pe rand in ciocolata topita scuturand usor excesul de ciocolata si rotind betosorul pana ce stratul de ciocolata este uniform.  

Putem orna cu bombonele, fulgi de cocos, alune macinate, etc insa ornarea trebuie facuta rapid, cat timp ciocolata este umeda.  

Se aseaza cake pops-urile formate intr-o cana mica (sau orice recipient doriti)  umpluta cu zahar si se baga la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Deny22 1

27.04.2016, 12:58

rezista ok? vreau sa le fac pt candy bar-ul de la botezul fetitei mele. nu se inmoaie sa alunece de pe bat? sunt mai sigure decat cele cu blat de pandispan amestecat cu dulceata?

CretuValentina 1

02.06.2019, 12:18

cred ca este foarte bun

Ancutsa 1

24.02.2020, 16:07

Ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pe bat