Angel Food Cake

de deliciousflavours in Prajituri, 14 Mai 2012 | 10722 vizualizari

 

Sunt sigura ca si voi v-ati confruntat cu multe albusuri adunate, in special dupa sarbatori sau diverse evenimente. Eu cam de fiecare data faceam crema de zahar ars sau budinca de macaroane, dar acuma am dorit sa incerc altceva. Aceasta prajitura a ingerilor este foarte usoara si poate fi pregatita cu orice fel de fructe.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (pentru 2 forme 30X11X7cm) :
  • 170 gr faina
  • 2+1/2 linguri amidon
  • 70+130 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 12 albusuri (420 ml)
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • ½ pastaie vanilie
  • 200 gr capsune congelate
  • 100 ml suc portocale
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Angel Food Cake:

Prima data vom pregati umplutura. Capsunile congelate (pot fi si proaspete) le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si sucul de portocale. Lasam aprox 15 minute sa fiarba, pana se ingroasa putin. Punem deoparte si lasam sa se raceasca. Eu le-am dat putin prin blender, dar nu este obligatoriu.

Amestecam faina, amidonul, zaharul pudra (70 gr), praful de copt si un strop de sare. Separat mixam albusurile cu un strop de sare, adaugam miezul din pastaia de vanilie si zeama de lamaie. Continuam sa batem si treptat adaugam si restul de zahar pudra (130 gr). Tot treptat vom adauga si amestecul de faina amestecand foarte usor cu ajutorul unei spatule. Impartim compozitia in 2 parti egale.

Turnam jumatate din prima compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (hartia de copt se va pune doar pe fundul formei), urmeaza jumatate din capsuni, tragem putin cu furculita sa se intrepatrunda cele doua compozitii, acoperim cu restul de compozitie si procedam la fel si cu cealalta jumatate. Dam ambele tavi la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.

In momentul in care scoatem tavile din cuptor, le intoarcem cu fundul in sus pe masa curata si punem in 2 capete cate o lingurita sau ceva care sa lase sa circule aerul. Astfel vom lasa prajiturile sa se raceasca complet.

Cand s-au racit, pudram cu zahar si servim cu sos de fructe sau inghetata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Angel Food Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Bya Ralu 1

20.05.2012, 10:32

super

BuburuzaBubu 1

20.05.2012, 10:36

yuuumy

deliciousflavours 1

20.05.2012, 13:32

Va multumesc frumos pentru aprecieri si va doresc o Duminica minunata! Pupici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri