Guguluf cu zmeura

de simona72 in Prajituri, 31 Mai 2013 | 3342 vizualizari

 

Am mai avut incercari de a face guguluf si nu mi-a iesit...asa ca de data asta m-am inarmat cu rabdare si am cautat o reteta care am crezut ca ma va satisface. Asa am dat de reteta lui diaconta si am zis ca asta imi va aduce reusita. Dorinta de al face a coincis si cu plecarea la Slanic si cu faptul ca nu puteam risca sa duc un tort care din cauza calduri s-ar fi stricat s-au sar fi topit crema....Spre bucuria mea a iesit aspectuos si bun zic eu...avind in vedere ca a fost facut vineri seara si mincat duminica dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 4 oua
  • 1 plic esenta de vanilie bourbon
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 1 cana zmeura
  • pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • sucul de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu zmeura:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rind ouale, mixind in tot acest timp, adaugam vanilia si coaja de lamaie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Forma de guguluf o ungem bine cu ulei sau unt si o pudram cu faina, punem compozitia de guguluf facuta  si presaram deasupra zmeura .

Mie compozitia mi-a iesit destul de ferma si mi-a fost teama ca zmeura nu va intra in compozitie si atunci am mai impins-o putin cu degetul in aluat. Bagam guguluful la cuptorul incins la 180 grade pt 35-40 minute.

Il lasam sa se raceasca in forma, iar cind mai este putin caldut punem siropul fiert si racit facut din apa, zahar si suc de lamaie. L-am mai lasat 15-20 minute sa absoarba bine siropul si l-am rasturnat pe platou. L-am ornat cu zahar pudra si gata...

Pofta buna!!! Multumesc Dia!!!>:D<

TIPS-URI

1

a iesit umed, dar se poate pune si mai mult sirop daca-l doriti mai insiropat

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

simona72 1

01.06.2013, 07:26

_Alina_ 1

01.06.2013, 09:33

Aromat si delicios! Fur o felie!

diaconta 1

01.06.2013, 21:03

daca-i cu zmeura,imi place precis

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu zmeura si ciocolata alba