Guguluf cu zmeura

de simona72 in Prajituri, 31 Mai 2013 | 1380 vizualizari

 

Am mai avut incercari de a face guguluf si nu mi-a iesit...asa ca de data asta m-am inarmat cu rabdare si am cautat o reteta care am crezut ca ma va satisface. Asa am dat de reteta lui diaconta si am zis ca asta imi va aduce reusita. Dorinta de al face a coincis si cu plecarea la Slanic si cu faptul ca nu puteam risca sa duc un tort care din cauza calduri s-ar fi stricat s-au sar fi topit crema....Spre bucuria mea a iesit aspectuos si bun zic eu...avind in vedere ca a fost facut vineri seara si mincat duminica dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 4 oua
  • 1 plic esenta de vanilie bourbon
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 1 cana zmeura
  • pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • sucul de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu zmeura:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rind ouale, mixind in tot acest timp, adaugam vanilia si coaja de lamaie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Forma de guguluf o ungem bine cu ulei sau unt si o pudram cu faina, punem compozitia de guguluf facuta si presaram deasupra zmeura .


Mie compozitia mi-a iesit destul de ferma si mi-a fost teama ca zmeura nu va intra in compozitie si atunci am mai impins-o putin cu degetul in aluat. Bagam guguluful la cuptorul incins la 180 grade pt 35-40 minute.


Il lasam sa se raceasca in forma, iar cind mai este putin caldut punem siropul fiert si racit facut din apa, zahar si suc de lamaie. L-am mai lasat 15-20 minute sa absoarba bine siropul si l-am rasturnat pe platou. L-am ornat cu zahar pudra si gata...


Pofta buna!!! Multumesc Dia!!!>:D<

 

TIPS-URI

1

a iesit umed, dar se poate pune si mai mult sirop daca-l doriti mai insiropat

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

simona72 1

01.06.2013, 07:26

_Alina_ 1

01.06.2013, 09:33

Aromat si delicios! Fur o felie!

diaconta 1

01.06.2013, 21:03

daca-i cu zmeura,imi place precis

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu zmeura si ciocolata alba