Guguluf cu zmeura si ciocolata alba

de Valclaudia in Prajituri, 23 Iun 2013 | 2889 vizualizari

 

mi-a placut mult combinatia de zmeura acruta cu dulcele fin obtinut prin glazurarea gugulufului cu ciocolata alba... merita incercat!

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt stins intr-o lingurita de otet
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 8 linguri faina (proaspat cernuta)
  • 1/2 pahar zmeura proaspata
  • 10 biscuiti cu tarate din comert

Pentru glazura:

  • 200 gr ciocolata alba (Milka)
  • 4 linguri de lapte
  • nuca de cocos colorata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu zmeura si ciocolata alba:

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare.

In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si uleiul, apoi cate o lingura din spuma de albusuri si una de faina, pana incorporam toate ingredientele.

Ungem forma de guguluf cu putin ulei, turnam jumatate din compozitie in forma, zdrobim 5 biscuiti si ii presaram peste compozitie, adaugam zmeura (spalata si lasata la scurs pe un servetel absorbant).

Turnam intreaga compozitie in forma iar deasupra zdrobim si presaram restul de 5 biscuiti cu tarate.

Dam forma la copt in cuptorul preincalzit, lasam la copt cca 40-50 min. la temperatura medie (160-170 grade). Inainte de scoaterea gugulufului din cuptor facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit scoatem guguluful din forma cu mare grija sa nu-l rupem, il asezam pe un platou si decoram cu ciocolata alba topita la foc mic in cele 4 linguri de lapte. Presaram nuca de cocos si lasam pana a doua zi cand il putem portiona si servi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu alte fructe de sezon, in functie de preferite sau cu ce aveti la-ndemana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura