Desert chec cu zmeura

de Rahela Velicu in Prajituri, 19 Mai 2021 | 2975 vizualizari

 

Un chec delicios cu zmeura congelata. Se poate face si cu zmeura proaspata.

 

INGREDIENTE

Ingrediente chec:

  • 3 oua
  • 140 gr iaurt simplu ( 1 borcanel de iaurt)
  • 100 gr unt
  • 230-240 gr zahar
  • 240 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • zmeura
  • 1 lingura coaja de lamaie razuita
  • 3 linguri de zeama de lamaie

Ingrediente crema:

  • 1 lingura crema de branza ( 40 gr)
  • 4 linguri frisca lichida ( 40 ml)
  • 1 lingura de zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu zmeura:

Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul.

Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie si cele 3 linguri de zeama de lamaie. Amestecam. Consistenta compozitiei este mai groasa decat la un chec clasic.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si punem compozitia. Deasupra punem zmeura si dam checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Il lasam aproximativ 40-45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Amestecam crema de branza cu frisca si cu zaharul. Nu este nevoie sa mixam, amestecam cu o lingura. Punem crema de branza deasupra checului complet racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei culori