Prajitura cu afine si lamaie

de T I M E A in Prajituri, 22 Sep 2014 | 5946 vizualizari

 

Imi place la nebunie combinatia aceasta cu lamaie si fructe de padure, fie ele afine sau mure. Desi am vrut sa il fac sub forma de chec, pana la urma a iesit un desert sub forma rotunda si mi-a placut mult mai mult asa pentru ca am putut sa fac un grilaj frumos din glazura :).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 80 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 1/2 cana ( aprox 100 ml) ulei
  • 1/2 cana (100 ml) lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 5 linguri afine
  • Glazura
  • 3 linguri cu varf zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu afine si lamaie:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si sucul de lamaie mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24-26 cm unsa cu putin unt.

Punem afinele deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 - 30 minute, verificam cu o scobitoare daca blatul este copt

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, scoatem prajitura pe o farfurie.

Intr-un bol frecam bine zaharul cu sucul de lamaie apoi trasam dungulite peste prajitura cu acesta glazura. Eu de obicei pentru asta, folosesc o punga pe care o gauresc la una din capete. 

O pastram cateva minute la rece pana se intareste glazura apoi evident feliem si servim :) 

TIPS-URI

1

Prajitura se poate face si in forma de chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

T I M E A 1

24.09.2014, 12:15

multumesc Claudia

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 12:23

o bunatate

T I M E A 1

24.09.2014, 15:05

Roxana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cobbler cu fructe