Prajitura cu mere si budinca de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 3 Oct 2015 | 4564 vizualizari

 

De multisor imi umbla pirn minte aceasta reteta si uite ca i-a venit randul. Aveam ceva mere prin casa care cereau sa fie puse intr-un desert si uite ca s-au nimerit tocmai la aceasta prajitura, cu care am mai cucerit din nou cateva inimi, inimi ce le-am mai cucerit si alta data :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 6 linguri ulei
    • 6 linguri apa minerala
    • 9 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura de mere:
    • 1,5 kg mere
    • 1 cub de unt
    • 2-3 linguri zahar
    • 1 lingurita scortisoara
    Pentru budinca:
    • 800 ml lapte
    • 8 linguri zahar
    • 7 linguri amidon
    • 150 gr unt de 80% grasime
    • 1 pastaie de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si budinca de vanilie:

Incepem cu merele:

Spalam merele, le decojim si le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.

Punem o tigaie pe foc, punem in ea untul, merele scurse de zeama si zaharul.

Le lasam circa 10 minute pe foc, timp in care mai invartim in ele.

La final le aromatizam cu scortisoara, le tragem de pe foc si le lasam sa se raceasca.

Blatul:

Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam uleiul si apa minerala.

Punem praful de copt, vanilia si la final faina cernuta.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri.


Tapetam o tava de 37/24 cm cu hartie de copt.

Turnam jumatate din compozitia de blat, o punem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.

O scoatem dupa acest timp, punem umplutura de mere si le nivelam.

Turnam restul de compozitie de blat, o intindem cu o paleta, o bagam iar in cuptor pana se rumeneaste prajitura deasupra si este coapta (facem testul cu scobitoarea).


Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Budinca:

Intr-un bol amestecam zaharul, putin din lapte, amidonul, pana ce, acesta din urma se dizolva foarte bine.

Scoatem semintele din pastaia de vanilie, le amestecam cu amidonul.

Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie.

Cand da in clocot, dam focul la mic, scoatem pastaia de vanilie si turnam amestecul cu amidon.

Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Dam deoparte, lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, punem untul de la temperatura camerei, mixam pana il incorporam bine.


Peste prajitura rece punem budinca si o nivelam.

Dam la rece 3-4 ore, apoi o portionam si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Rocsi 1

08.10.2015, 21:24

Criss

Rocsi 1

08.10.2015, 21:24

Raluca, multumesc

Rocsi 1

08.10.2015, 21:25

Ar cam trebui Alex, asa-i? ..Multumesc de vizita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si sos de ciocolata