Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel

de laura_n in Prajituri, 12 Noi 2013 | 2027 vizualizari

 

Demential...pe cuvantul meu!

 

INGREDIENTE

pt blatul sfarimicios:

  • 300 gr faina alba
  • 150 gr unt nesarat
  • 100 gr zahar brut
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie

pt umplutura:

  • 2 gutui coapte
  • 1 mar
  • 50 gr stafide
  • 50 gr migdale macinate
  • 1 lgta scortisoara rasa
  • 1 lg pudra de roscove
  • 4 lg zahar brut
  • 3 lg amaretto
  • 1 cub unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel:

Intr-un castron, taiem untul cubulete, adaugam jumatate din faina, zaharul si incepem sa framantam usor pana se incorporeaza tot untul. Radem coaja de la o lamaie si adaugam cele doua oua. Amestecam in continuare, la sfarsit adaugam restul de faina. Aluatul obtinut il impartim in doua bile si dam la frigider.


Spalam gutuile si marul. Le tocam cubulete, si le amestecam cu stafidele.


Intr-o craticioara, punem zaharul la topit, pe foc. Cand s-a caramelizat, adaugam un cub de unt si amestecam. Apoi, adaugam fructele cubulete si le lasam la calit in caramel. Am lasat pe foc cam 15 minute. Dam deoparte, adaugam lichiorul si amestecam.


Scoatem aluatul de la frigider si din prima bila, intindem o foaie pe care o asezam cu grija intr-o forma de copt unsa cu unt.


Turnam compozitia de gutui. Presaram jumatate din migdalele macinate, presaram pudra de roscove si scortisoara. Cea de-a doua bila de aluat o dam pe razatoare (peste umplutura de gutui) sau o faramitam cu mana, important este sa obtinem un strat faramicios. Deasupra presaram restul de migdale macinate.


Dam la cuptorul preincins, cam 35 minute, la foc mediu. Daca folositi o forma termorezistenta din sticla tranparenta, aveti avantajul ca vedeti mai usor cand s-a copt.


Dupa ce s-a copt, scoatem cu grija din cuptor si lasam la racit.


Portionam si servim chiar si calda. Este o nebunie!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

bianca92 1

13.11.2013, 22:24

o minunatie

merisor 1

15.11.2013, 22:56

Vaaaaai, ce-am ratat aici! Tare bine arata!

abstract01 1

20.12.2013, 00:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble