Snickers Bars

de Criss in Prajituri, 9 Noi 2012 | 29615 vizualizari

 

Chiar daca pozele nu sunt foarte graitoare, va asigur ca e una din cele mai bune prajituri , chit ca e o adevarata bomba calorica. Nuci, arahide, caramel, ciocolata. Suficient cat sa va conving?
Reteta am luat-o de pe Bucataras, insa am modificat-o foarte putin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -7 albusuri
  • -7 linguri zahar
  • -200 g nuca prajita si macinata
  • -4 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura 1:
  • -200 g ciocolata cu lapte
  • -3 linguri frisca lichida
  • Pentru crema caramel:
  • -12 linguri zahar
  • -200 g unt
  • -7 galbenusuri
  • -200 g arahide nesarate prajite (eu am pus 150 arahide si 50 g nuci)
  • Pentru glazura 2:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -4 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers Bars:

Se separa ouale si se pun galbenusurile deoparte intr-un bol. Separat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apoi nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o paleta de jos in sus, apoi se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul. Cand e gata, se lasa sa se raceasca pe un gratar, apoi se pune peste blat glazura obtinuta din ciocolata de lapte.

Pentru crema se caramelizeaza 10 linguri zahar. Cand zaharul s-a topit si caramelizat, se adauga untul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva zaharul caramelizat. Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu 2 linguri de zahar si arahidele prajite.

Atentie, aici se lucreaza foarte rapid , pentru ca altfel riscam sa se faca galbenusurile omleta :)

Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca de tot si se pune peste blatul glazurat. Dupa ce crema s-a intarit, se toarna peste ea si glazura de ciocolata amaruie.

Prajitura se tine in frigider minim 2 ore (asta daca nu va bat musafirii la usa), apoi se taie in bucati dreptunghiulare si se serveste cu mare pofta.

Atentie la nr. de calorii. :) (eu va spun doar ca sotul meu nu se mai putea opri din mancat si daca nu-l atentionam eu, manca toata tava  :D)

Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers Bars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zuppette cu blat de bezea si nuca