Snickers Bars

de Criss in Prajituri, 9 Noi 2012 | 18985 vizualizari

 

Chiar daca pozele nu sunt foarte graitoare, va asigur ca e una din cele mai bune prajituri , chit ca e o adevarata bomba calorica. Nuci, arahide, caramel, ciocolata. Suficient cat sa va conving?
Reteta am luat-o de pe Bucataras, insa am modificat-o foarte putin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -7 albusuri
  • -7 linguri zahar
  • -200 g nuca prajita si macinata
  • -4 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura 1:
  • -200 g ciocolata cu lapte
  • -3 linguri frisca lichida
  • Pentru crema caramel:
  • -12 linguri zahar
  • -200 g unt
  • -7 galbenusuri
  • -200 g arahide nesarate prajite (eu am pus 150 arahide si 50 g nuci)
  • Pentru glazura 2:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -4 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers Bars:

Se separa ouale si se pun galbenusurile deoparte intr-un bol. Separat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apoi nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o paleta de jos in sus, apoi se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul. Cand e gata, se lasa sa se raceasca pe un gratar, apoi se pune peste blat glazura obtinuta din ciocolata de lapte.



Pentru crema se caramelizeaza 10 linguri zahar. Cand zaharul s-a topit si caramelizat, se adauga untul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva zaharul caramelizat. Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu 2 linguri de zahar si arahidele prajite.


Atentie, aici se lucreaza foarte rapid , pentru ca altfel riscam sa se faca galbenusurile omleta :)


Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca de tot si se pune peste blatul glazurat. Dupa ce crema s-a intarit, se toarna peste ea si glazura de ciocolata amaruie.


Prajitura se tine in frigider minim 2 ore (asta daca nu va bat musafirii la usa), apoi se taie in bucati dreptunghiulare si se serveste cu mare pofta.


Atentie la nr. de calorii. :) (eu va spun doar ca sotul meu nu se mai putea opri din mancat si daca nu-l atentionam eu, manca toata tava :D)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers Bars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:11

deea2686 1

25.07.2013, 15:45

vai de capul meu...eu is la dieta

adry88 1

16.12.2014, 19:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel