Melci cu nuca si ciocolata

de simona72 in Prajituri, 1 Feb 2013 | 7688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 4 oua+ 1 ou pt uns melcii
  • 3 lg zahar
  • 1 lg sare
  • un cub de drojdie proaspata de 25 gr
  • 50 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr nutela
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si ciocolata:

Daca aveti masina de paine faceti aluatul la masina de paine si-l lasati sa creasca. Daca nu, procedam asa: faina o amestecam cu sarea, separat facem maiaua din drojdie zahar, citeva linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Lasam 10 minute sa creasca intr-un loc caldut, iar cind face basici este gata. Amestecam faina cu maiaua, cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut, cu untul topit, dar nu fierbinte ci doar caldut si framantam un aluat. Intr-un castron punem aluatul la dospit acoperit cu un prosop de bucatarie,  pentru 40 minute.

Cind este gata, rasturnam aluatul pe masa pe care am pudrat-o cu putina faina pt a nu se prinde aluatul. Intindem bine  cu sucitorul aluatul pe care-l taiem apoi in doua. Pe prima foaie punem nutela si o intindem cit putem si cit ne permite aluatul sa nu-l stricam. Il facem sul si taiem bucati de 5 cm, pe care le punem in tava in care am pus hirtie de copt. Batem albusurile spuma care ne-au ramas de la cele 4 oua, adaugam zahar cit dorim noi de dulci sa fie, punem si nuca macinata si amestecam. Cu aceasta compozitie umplem cealalta jumatate de foaie de aluat si procedam la fel si cu ea. Cind asezam melcii in tava trebuie sa lasam spatiu intre ei pt a avea loc sa creasca. Mai lasam tava cu melci pt 20 minute la crescut .

Inainte de a-i da la cuptor ii ungem cu un ou batut spuma si ii dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

simona72 1

02.02.2013, 10:22

multumesc pt urari,sunteti dragute...

Raluca57 1

02.02.2013, 16:44

Arata perfect!!! Mi-ai facut o pofta!!!! Raluca

diana_k 1

02.02.2013, 20:31

imi plac melci cu nuca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca