Melci cu nuca si ciocolata

de simona72 in Prajituri, 1 Feb 2013 | 3753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 4 oua+ 1 ou pt uns melcii
  • 3 lg zahar
  • 1 lg sare
  • un cub de drojdie proaspata de 25 gr
  • 50 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr nutela
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si ciocolata:

Daca aveti masina de paine faceti aluatul la masina de paine si-l lasati sa creasca. Daca nu, procedam asa: faina o amestecam cu sarea, separat facem maiaua din drojdie zahar, citeva linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Lasam 10 minute sa creasca intr-un loc caldut, iar cind face basici este gata. Amestecam faina cu maiaua, cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut, cu untul topit, dar nu fierbinte ci doar caldut si framantam un aluat. Intr-un castron punem aluatul la dospit acoperit cu un prosop de bucatarie, pentru 40 minute.


Cind este gata, rasturnam aluatul pe masa pe care am pudrat-o cu putina faina pt a nu se prinde aluatul. Intindem bine cu sucitorul aluatul pe care-l taiem apoi in doua. Pe prima foaie punem nutela si o intindem cit putem si cit ne permite aluatul sa nu-l stricam. Il facem sul si taiem bucati de 5 cm, pe care le punem in tava in care am pus hirtie de copt. Batem albusurile spuma care ne-au ramas de la cele 4 oua, adaugam zahar cit dorim noi de dulci sa fie, punem si nuca macinata si amestecam. Cu aceasta compozitie umplem cealalta jumatate de foaie de aluat si procedam la fel si cu ea. Cind asezam melcii in tava trebuie sa lasam spatiu intre ei pt a avea loc sa creasca. Mai lasam tava cu melci pt 20 minute la crescut .


Inainte de a-i da la cuptor ii ungem cu un ou batut spuma si ii dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

simona72 1

02.02.2013, 10:22

multumesc pt urari,sunteti dragute...

Raluca57 1

02.02.2013, 16:44

Arata perfect!!! Mi-ai facut o pofta!!!! Raluca

diana_k 1

02.02.2013, 20:31

imi plac melci cu nuca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere)