Melci cu nuca si ciocolata

de simona72 in Prajituri, 1 Feb 2013 | 5920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 4 oua+ 1 ou pt uns melcii
  • 3 lg zahar
  • 1 lg sare
  • un cub de drojdie proaspata de 25 gr
  • 50 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr nutela
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si ciocolata:

Daca aveti masina de paine faceti aluatul la masina de paine si-l lasati sa creasca. Daca nu, procedam asa: faina o amestecam cu sarea, separat facem maiaua din drojdie zahar, citeva linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Lasam 10 minute sa creasca intr-un loc caldut, iar cind face basici este gata. Amestecam faina cu maiaua, cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut, cu untul topit, dar nu fierbinte ci doar caldut si framantam un aluat. Intr-un castron punem aluatul la dospit acoperit cu un prosop de bucatarie, pentru 40 minute.


Cind este gata, rasturnam aluatul pe masa pe care am pudrat-o cu putina faina pt a nu se prinde aluatul. Intindem bine cu sucitorul aluatul pe care-l taiem apoi in doua. Pe prima foaie punem nutela si o intindem cit putem si cit ne permite aluatul sa nu-l stricam. Il facem sul si taiem bucati de 5 cm, pe care le punem in tava in care am pus hirtie de copt. Batem albusurile spuma care ne-au ramas de la cele 4 oua, adaugam zahar cit dorim noi de dulci sa fie, punem si nuca macinata si amestecam. Cu aceasta compozitie umplem cealalta jumatate de foaie de aluat si procedam la fel si cu ea. Cind asezam melcii in tava trebuie sa lasam spatiu intre ei pt a avea loc sa creasca. Mai lasam tava cu melci pt 20 minute la crescut .


Inainte de a-i da la cuptor ii ungem cu un ou batut spuma si ii dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

simona72 1

02.02.2013, 10:22

multumesc pt urari,sunteti dragute...

Raluca57 1

02.02.2013, 16:44

Arata perfect!!! Mi-ai facut o pofta!!!! Raluca

diana_k 1

02.02.2013, 20:31

imi plac melci cu nuca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca