Melcisori cu nuca

de laura_n in Dulciuri, 19 Iun 2015 | 7865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie
  • un praf sare
  • 50 g zahar brut
  • 300 ml lapte dulce
  • 3 oua de gaina
  • 150 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 600 g faina alba
  • 150 nuca macinata
  • 30 g zahar cu melasa
  • scortisoara
  • stafide
  • pepite de ciocolata
  • ou pt uns
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Intr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut. Lasam 10 minute deoparte. 

Cernem 500 gr faina cu zaharul pudra, intr-un castron, facem un locas in mijloc si turnam maiaua. Spargem separat fiecare ou si il adaugam peste faina. Adaugam untul topit.

Amestecam cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia. De aici,incepem sa framantam cu mana, adaugand din restul de faina pana obtinem un aluat elastic, deloc lipicios. Punem deasupra un stergar curat si lasam la dospit 30 minute.

Intre timp, pregatim umplutura. Punem stafidele la hidratat in sirop sau rom. Amestecam nuca macinata, zaharul cu melasa, cacaoa si scortisoara.

Dupa aproximativ 30 min, scoatem aluatul, taiem in cateva portii. Ungem blatul de lucru cu 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, si intindem cate o portie de aluat intr-o fasie mare. Presaram amestec de nuca, nivelam si apoi incepem sa rulam pana ajungem la capatul fasiei. Procedam la fel cu celelalte portii de aluat, folosind si celelalte umpluturi, respectiv stafide si pepite de ciocolata. obtinute le punem 15 minute la frigider, apoi le scoatem si le taiem in rondele groase de aproximativ doua degete. 

Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt, asezam melcisorii si lasam un pic sa creasca in tava.

Pornim cuptorul.

Batem un ou si ungem fiecare melcisor, apoi dam la cuptorul preincins, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute. Cand s-au rumenit, ii scoatem din cuptor si acoperim cu un stergar curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cinnamon Rolls