Prajitura cu nuca si crema de vanilie

de cristinutanicolita in Prajituri, 2 Ian 2016 | 1716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g nuci
  • 150 g faina
  • 1 pacht praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 lg faina
  • 250 g zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 250 g unt
  • esenta de vanilie
  • nuca taiata grosier

Glazura:

  • 100 g unt
  • 4 lg zahar
  • 4 lg lapte
  • 2 lg cacao
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de vanilie:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga nucile,faina,praful de copt,10 lg apa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma.


Se pune in tava la copt pt 25-30 min,in cuptorul preicalzit.


Crema: se amesteca laptele cu faina,zaharul,zaharul vanilat, si se fierbe la foc mic ,amestecand continuu,pana se ingroasa. Se ia de pe foc si cand s-a racit putin se adauga untul si esenta de vanilie si se omogenizeaza totul.


Glazura: Se pun toate ingredientele intr-o cratita,se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa putin.


Asamblare:Blatul se taie. Se pune prima foaie pe un platou,se pune jumatate din crema,se aduga nuca taiata,se pune a doua foaie,glazura si se presara nuca macinata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

03.01.2016, 13:11

cristinutanicolita 1

04.01.2016, 20:55

Va multumesc

Alexandra Burz 1

04.01.2016, 21:13

Super ...si eu o sa o incerc garantat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu banane și nucă de cocos