Prajitura cu nuca si crema de vanilie

de cristinutanicolita in Prajituri, 2 Ian 2016 | 1441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g nuci
  • 150 g faina
  • 1 pacht praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 lg faina
  • 250 g zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 250 g unt
  • esenta de vanilie
  • nuca taiata grosier

Glazura:

  • 100 g unt
  • 4 lg zahar
  • 4 lg lapte
  • 2 lg cacao
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de vanilie:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga nucile,faina,praful de copt,10 lg apa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma.


Se pune in tava la copt pt 25-30 min,in cuptorul preicalzit.


Crema: se amesteca laptele cu faina,zaharul,zaharul vanilat, si se fierbe la foc mic ,amestecand continuu,pana se ingroasa. Se ia de pe foc si cand s-a racit putin se adauga untul si esenta de vanilie si se omogenizeaza totul.


Glazura: Se pun toate ingredientele intr-o cratita,se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa putin.


Asamblare:Blatul se taie. Se pune prima foaie pe un platou,se pune jumatate din crema,se aduga nuca taiata,se pune a doua foaie,glazura si se presara nuca macinata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

03.01.2016, 13:11

cristinutanicolita 1

04.01.2016, 20:55

Va multumesc

Alexandra Burz 1

04.01.2016, 21:13

Super ...si eu o sa o incerc garantat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat