Pasca Panacris

de Panacris in Prajituri, 14 Apr 2012 | 4210 vizualizari

 

O pasca reinventata!

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru blat:
  • oua 10 bucati,
  • faina alba de grau 10 linguri cu varf,
  • zahar tos 10 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 5 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • lamaie 1 bucata,
  • esenta de rom 1 fiola,
  • margarina ptr uns tava 1 lingura,
  • sare iodata 1 praf,
  • ingrediente ptr umplutura:
  • branza de vaci scursa 500 g.,
  • zahar tos 5 linguri,
  • oua 4 bucati,
  • stafide 2 linguri,
  • gris 2-3 linguri,
  • esenta de rom 1 fiola,
  • sare iodata 1 praf,
  • zahar pudra 2 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca Panacris:

Mod de preparare pentru blat:

Ouale se separa, se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Separat se bate albusul cu zaharul si zeama de lamaie, picurand din cand in cand, apoi se adaga in compozitia de galbensuri, alternand 1 lingura de albus, 1 lingura de ulei. Faina se cerne, apoi se adauga in ploaie impreuna cu praful de copt, stins cu zeama de lamaie, amestecand usor pana se inglobeaza toate ingredientele. In tava tapetata cu margarina si faina se toarna jumatate de compozitie si se pune la cuptor la foc mic, pana se prinde putin si capata luciu deasupra.

Pentru umplutura: Branza de vaci se freaca bine cu zaharul tos, ouale, esenta de rom, sarea si grisul. Se scoate tava din cuptor cu aluatul, se toarna crema de branza, apoi restul de compozitie ce a ramas, se presara stafidele si se da la cuptor imediat, cca. 30 de minute.

Dupa ce s-a racit se presara zahar pudra si vanilinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

15.04.2012, 23:29

Extraordinar de buna! Paste Fericit!!!

Panacris 1

16.04.2012, 09:02

Multumesc pentru aprecieri!

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:43

arata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac moldovenesc