Prajitura cu ciocolata

de iuliandu in Prajituri, 2 Mai 2014 | 2835 vizualizari

 

O super prajitura cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 100 gr faina
  • 100 gr ciocolata fondente
  • 3 oua
  • o lingurita de praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml smantana
  • 40 gr unt
  • 2-3 linguri dulceata de piersici
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Preparam blatul: punem ciocolata cu untul la topit la bain-marie.Intr-un vas punem ouale cu zaharul si le mixam pentru cel putin 10 minute. Amestecam praful de copt cu faina si praful de sare. Adaugam peste compozitia de oua, ciocolata si untul, amestecand usor cu o spatula, apoi adaugam cate o lingura din faina. Amestecam totul usor si bine. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina apoi turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30 minute.


Preparam crema: punem la topit untul si ciocolata apoi adaungam smantana si amestecam totul bine.


Asamblare: Blatul il rasturna pe o farfurie mare si intindem dulceata in spatiul gol format de tava, dupa care adaugam si crema de ciocolata pe care o nivelam apoi cu lingura. Dam la frigider pentru 2-3 ore.

 

TIPS-URI

1

Trebuie fofosita o tava speciala pentru tarta.A mea era cu diametrul de 24 cm.

2

Dulceata poate fi de care ne place noua.Se poate face si fara.

3

Blatul trebuie rasturnat invers cand este cald si crema de ciocolata la fel.

4

Este bine sa folosim o ciocolata de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Corinuta 1

03.05.2014, 23:55

Superba e!

RuxyRux 1

04.05.2014, 00:12

Wowww!

iuliandu 1

04.05.2014, 15:21

Multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Zuppette cu blat de bezea si nuca