Prajitura cu ciocolata

de iuliandu in Prajituri, 2 Mai 2014 | 3076 vizualizari

 

O super prajitura cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 100 gr faina
  • 100 gr ciocolata fondente
  • 3 oua
  • o lingurita de praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml smantana
  • 40 gr unt
  • 2-3 linguri dulceata de piersici
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Preparam blatul: punem ciocolata cu untul la topit la bain-marie.Intr-un vas punem ouale cu zaharul si le mixam pentru cel putin 10 minute. Amestecam praful de copt cu faina si praful de sare. Adaugam peste compozitia de oua, ciocolata si untul, amestecand usor cu o spatula, apoi adaugam cate o lingura din faina. Amestecam totul usor si bine. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina apoi turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30 minute.


Preparam crema: punem la topit untul si ciocolata apoi adaungam smantana si amestecam totul bine.


Asamblare: Blatul il rasturna pe o farfurie mare si intindem dulceata in spatiul gol format de tava, dupa care adaugam si crema de ciocolata pe care o nivelam apoi cu lingura. Dam la frigider pentru 2-3 ore.

 

TIPS-URI

1

Trebuie fofosita o tava speciala pentru tarta.A mea era cu diametrul de 24 cm.

2

Dulceata poate fi de care ne place noua.Se poate face si fara.

3

Blatul trebuie rasturnat invers cand este cald si crema de ciocolata la fel.

4

Este bine sa folosim o ciocolata de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Corinuta 1

03.05.2014, 23:55

Superba e!

RuxyRux 1

04.05.2014, 00:12

Wowww!

iuliandu 1

04.05.2014, 15:21

Multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata