Altfel de Indiene

de anuta in Prajituri, 4 Feb 2016 | 3150 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Aluat;
  • 5 oua,
  • 125 g zahar,
  • 100 g pemet alb,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie,
  • un varf de cutit de praf de coptcrema de vanilie;
  • Un plic de budinca de vanilie,
  • 400 ml lapte fierbinte indulcit cu 5 linguri de zahar,
  • 50 g untumplutura;
  • 300 g frisca proaspataglazura;
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • o lingura de lapte sau smantana,
  • nuca de cocos deshidratata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Altfel de Indiene:

1. Albusul il batem cu sare apoi cu zaharul turnat cate putin, incorporam galbenusul zdrobit, esenta si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu un pic de ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt, la foc potrivit, cca 20 de minute. Se scoate blatul copt si se desprinde de hartie, se lasa la racit apoi se taie in discuri potrivite, cu gura unui pahar.
2. Se prepara crema de budinca,turnand laptele fierbinte si indulcit, peste praful de budinca, amestecandu-se continuu, pe flacara mica (sau la bain marin) pana se intareste, se da la o parte apoi se incorporeaza, cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca.
Ciocolata aflata la temperatura camerei, se da prin razatoare apoi se topeste la foc mic, impreuna cu lingura de lapte. Se toarna fierbinte peste discurile de blat, se lasa putin sa se raceasca apoi deasupra se toarne un strat subtire de crema de vanilie, un strat de frisca, se pune deasupra un disc cu ciocolata, se presara nuca de cocos si se da la rece cca o ora
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Altfel de Indiene" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ole