Altfel de Indiene

de anuta in Prajituri, 4 Feb 2016 | 1133 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Aluat;
  • 5 oua,
  • 125 g zahar,
  • 100 g pemet alb,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie,
  • un varf de cutit de praf de coptcrema de vanilie;
  • Un plic de budinca de vanilie,
  • 400 ml lapte fierbinte indulcit cu 5 linguri de zahar,
  • 50 g untumplutura;
  • 300 g frisca proaspataglazura;
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • o lingura de lapte sau smantana,
  • nuca de cocos deshidratata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Altfel de Indiene:

1. Albusul il batem cu sare apoi cu zaharul turnat cate putin, incorporam galbenusul zdrobit, esenta si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu un pic de ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt, la foc potrivit, cca 20 de minute. Se scoate blatul copt si se desprinde de hartie, se lasa la racit apoi se taie in discuri potrivite, cu gura unui pahar.
2. Se prepara crema de budinca,turnand laptele fierbinte si indulcit, peste praful de budinca, amestecandu-se continuu, pe flacara mica (sau la bain marin) pana se intareste, se da la o parte apoi se incorporeaza, cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca.
Ciocolata aflata la temperatura camerei, se da prin razatoare apoi se topeste la foc mic, impreuna cu lingura de lapte. Se toarna fierbinte peste discurile de blat, se lasa putin sa se raceasca apoi deasupra se toarne un strat subtire de crema de vanilie, un strat de frisca, se pune deasupra un disc cu ciocolata, se presara nuca de cocos si se da la rece cca o ora
Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Altfel de Indiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

elucubratiiculinare 1

07.02.2016, 08:27

imi place ideea

MotanLaOale 1

09.02.2016, 08:54

noiinbucatarie 1

12.03.2016, 12:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!