Altfel de Indiene

de anuta in Prajituri, 4 Feb 2016 | 1492 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Aluat;
  • 5 oua,
  • 125 g zahar,
  • 100 g pemet alb,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie,
  • un varf de cutit de praf de coptcrema de vanilie;
  • Un plic de budinca de vanilie,
  • 400 ml lapte fierbinte indulcit cu 5 linguri de zahar,
  • 50 g untumplutura;
  • 300 g frisca proaspataglazura;
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • o lingura de lapte sau smantana,
  • nuca de cocos deshidratata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Altfel de Indiene:

1. Albusul il batem cu sare apoi cu zaharul turnat cate putin, incorporam galbenusul zdrobit, esenta si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu un pic de ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt, la foc potrivit, cca 20 de minute. Se scoate blatul copt si se desprinde de hartie, se lasa la racit apoi se taie in discuri potrivite, cu gura unui pahar.

2. Se prepara crema de budinca,turnand laptele fierbinte si indulcit, peste praful de budinca, amestecandu-se continuu, pe flacara mica (sau la bain marin) pana se intareste, se da la o parte apoi se incorporeaza, cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca.

Ciocolata aflata la temperatura camerei, se da prin razatoare apoi se topeste la foc mic, impreuna cu lingura de lapte. Se toarna fierbinte peste discurile de blat, se lasa putin sa se raceasca apoi deasupra se toarne un strat subtire de crema de vanilie, un strat de frisca, se pune deasupra un disc cu ciocolata, se presara nuca de cocos si se da la rece cca o ora

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Altfel de Indiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

elucubratiiculinare 1

07.02.2016, 08:27

imi place ideea

MotanLaOale 1

09.02.2016, 08:54

Rahela Velicu 1

12.03.2016, 12:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca Sumegi