Placinta cu mere feliate

de merisor in Prajituri, 19 Sep 2012 | 4218 vizualizari

 

Azi am aranjat niste mere pe balcon si din cele cu tendinta de a se strica am facut o placinta ca tot imi reprosau ai mei ca nu au ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 6 mere potrivit de mari
  • 4 oua
  • 1 pachet unt
  • 500 mL lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere feliate:

Merele le-am curatat de coaja si de partea cu samburi si le-am feliat. Am tapetat o tava de 20/33 cm cu hartie de copt si am asezat feliile de mere pe trei randuri si am presarat peste ele scortisoara si zahar vanilat.


Untul l-am pus pe foc cu o parte din lapte pana la topirea acestuia, apoi am amestecat cu partea cealalta de lapte pentru a-i grabi racirea.


Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecar cu doua linguri de zahar, iar albusurile le-am batut cu putina sare si restul de zahar. Peste galbenusuri am adaugat laptele si untul, apoi faina si am omogenizat, apoi am adaugat albusurile si coaja rasa de lamaie. Aluatul este mai cursiv decat cel de pandispan.


Am pus aluatul peste mere si am dat tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.


Placinta iese putin cremoasa la mijloc, iar deasupra si jos se formeaza cate un strat de blat. Merele se ridica deasupra sau mai raman prin crema.


Placinta se taie rece, dar pofticiosii nerabdatori au taiat-o calduta.



 

TIPS-URI

1

Este recomandat a se taia cand s-a racit de tot pentru a se intari partea de la mijloc.

2

Se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere feliate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

merisor 1

20.09.2012, 13:27

Mena ofer si eu asta si asta si asta si asta si beau toata

elucubratiiculinare 1

20.09.2012, 18:42

super ideea Like

adry88 1

20.09.2012, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere