Placinta de dovleac

de ionix in Prajituri, 25 Oct 2009 | 31262 vizualizari

 

recunosc ca mi-a fost lene si n-am facut foi de placinta... :s chiar si-asa, placinta a iesit super super buna...

 

INGREDIENTE

  • foi de placinta
  • dovleac
  • 2 pere mici
  • o gutuie mica
  • o lingurita de rom
  • circa 200 g zahar (se pune si-n functie de cat de dulci sunt fructele si dovleacul)
  • 5-6 linguri cu unt
  • 2-3 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie bucati si se da pe razatoarea mare. Perele si gutuia se spala bine si se dau pe razatoare si ele. Se amesteca dovleacul cu perele, gutuia si zaharul.

Intr-o tigaie sau cratita se pun 2 linguri cu unt la topit. Se pune la calit in untul topit dovleacul. Se lasa la calit pana se inmoaie bine iar apoi se da la racit. Cand este rece se adauga lingurita cu rom si se amesteca bine.

Intr-o tava se pune hartie de copt peste care se pune o foaie din foile de placinta. foaia se unge cu un pic de ulei. peste foia aia se pune o alta foaie, iar se unge cu ulei. Se repeta procedeul astfel incat sa fie 4 foi. Peste cele 4 foi se pune pe alocuri cate un pic de unt iar apoi jumatate din dovleacul rece calit. Peste dovleac se pun iar 3 foi, se ia la fel foaie cu foaie si se unge cu ulei. Peste cele 3 foi la fel se pun pe alocuri bucatele de unt. Se pune cealalta jumatate de dovleac. Se pun inca 3 foi peste dovleac, se ia la fel foaie cu foaie si se unge cu ulei. Peste cele 3 foi la fel din nou se pun pe alocuri bucatele de unt.

Se da la cuptor circa 15 minute, la foc mediu, pana se rumenesc foile de deasupra.

Se pudreaza cu zahar si se acopera cu un prosop curat pentru a se inmuia un pic placinta. Se mananca calda sau rece, dupa preferinta.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

alinutzika 1

29.10.2011, 22:49

cred ca e un deliciu

Lau 1

20.11.2011, 21:07

bun

Kadia80 1

24.11.2011, 19:30

n-am incercat cu pere si gutui, in schimb stiu varianta de dovleac cu nuca

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac