Placinta de dovleac

de ionix in Prajituri, 25 Oct 2009 | 28343 vizualizari

 

recunosc ca mi-a fost lene si n-am facut foi de placinta... :s chiar si-asa, placinta a iesit super super buna...

 

INGREDIENTE

  • foi de placinta
  • dovleac
  • 2 pere mici
  • o gutuie mica
  • o lingurita de rom
  • circa 200 g zahar (se pune si-n functie de cat de dulci sunt fructele si dovleacul)
  • 5-6 linguri cu unt
  • 2-3 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie bucati si se da pe razatoarea mare. Perele si gutuia se spala bine si se dau pe razatoare si ele. Se amesteca dovleacul cu perele, gutuia si zaharul.


Intr-o tigaie sau cratita se pun 2 linguri cu unt la topit. Se pune la calit in untul topit dovleacul. Se lasa la calit pana se inmoaie bine iar apoi se da la racit. Cand este rece se adauga lingurita cu rom si se amesteca bine.


Intr-o tava se pune hartie de copt peste care se pune o foaie din foile de placinta. foaia se unge cu un pic de ulei. peste foia aia se pune o alta foaie, iar se unge cu ulei. Se repeta procedeul astfel incat sa fie 4 foi. Peste cele 4 foi se pune pe alocuri cate un pic de unt iar apoi jumatate din dovleacul rece calit. Peste dovleac se pun iar 3 foi, se ia la fel foaie cu foaie si se unge cu ulei. Peste cele 3 foi la fel se pun pe alocuri bucatele de unt. Se pune cealalta jumatate de dovleac. Se pun inca 3 foi peste dovleac, se ia la fel foaie cu foaie si se unge cu ulei. Peste cele 3 foi la fel din nou se pun pe alocuri bucatele de unt.


Se da la cuptor circa 15 minute, la foc mediu, pana se rumenesc foile de deasupra.


Se pudreaza cu zahar si se acopera cu un prosop curat pentru a se inmuia un pic placinta. Se mananca calda sau rece, dupa preferinta.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

alinutzika 1

29.10.2011, 22:49

cred ca e un deliciu

Lau 1

20.11.2011, 21:07

bun

Kadia80 1

24.11.2011, 19:30

n-am incercat cu pere si gutui, in schimb stiu varianta de dovleac cu nuca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac