Prajitura cu branza

de Isabel in Prajituri, 24 Apr 2014 | 3074 vizualizari

 

E prima oara cand fac prajitura,de fapt nici nu stiu cum sa o numesc.Aveam cate ceva ramas dupa masa de pasti (niste branza care nu prea ne-a placut,smantana cam veche pt a fi mancata asa...)si ca sa nu arunc zic sa fac ceva cu ele si asta a iesit.Foarte buna,aromata,gust puternic de branza.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 lg zahar tos
  • 8 lg faina
  • 250 g (10 lg) branza de vaci sarata
  • 200 g smantana(20% grasime)
  • esenta de vanilie
  • 3 lg zahar vanilat D`Otker
  • 1/2 plic praf de copt
  • margarina pt copt (cat o nuca) si un praf de faina pt tava
  • 1 lg zahar vanilat D`Otker pt pudrat pe deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Se bat albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul tos si batem bine pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile, esenta, praful de copt si zaharul vanilat si amestecam bine de jos in sus. Punem branza data pe razatoarea mica si smantana si amestecam bine, apoi adaugam pe rand lg cu lg faina si amestecam la fel de jos in sus dupa fiecare lg de faina adaugata. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins prealabil pt aprox. 50 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem, o pudram cu zahar vanilat si portionam, apoi o scoatem pe un platou.

TIPS-URI

1

Eu am folosit o branza asemanatoare cu cea topita, era destul de lipicioasa mai ales cand am ras-o ,astfel cand am adaugat-o in compozitie si am batut-o bine s-a dizolvat complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii