Prajitura cu branza

de Isabel in Prajituri, 24 Apr 2014 | 1767 vizualizari

 

E prima oara cand fac prajitura,de fapt nici nu stiu cum sa o numesc.Aveam cate ceva ramas dupa masa de pasti (niste branza care nu prea ne-a placut,smantana cam veche pt a fi mancata asa...)si ca sa nu arunc zic sa fac ceva cu ele si asta a iesit.Foarte buna,aromata,gust puternic de branza.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 lg zahar tos
  • 8 lg faina
  • 250 g (10 lg) branza de vaci sarata
  • 200 g smantana(20% grasime)
  • esenta de vanilie
  • 3 lg zahar vanilat D`Otker
  • 1/2 plic praf de copt
  • margarina pt copt (cat o nuca) si un praf de faina pt tava
  • 1 lg zahar vanilat D`Otker pt pudrat pe deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Se bat albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul tos si batem bine pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile, esenta, praful de copt si zaharul vanilat si amestecam bine de jos in sus. Punem branza data pe razatoarea mica si smantana si amestecam bine, apoi adaugam pe rand lg cu lg faina si amestecam la fel de jos in sus dupa fiecare lg de faina adaugata. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins prealabil pt aprox. 50 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


Scoatem, o pudram cu zahar vanilat si portionam, apoi o scoatem pe un platou.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit o branza asemanatoare cu cea topita, era destul de lipicioasa mai ales cand am ras-o ,astfel cand am adaugat-o in compozitie si am batut-o bine s-a dizolvat complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

25.04.2014, 08:37

Rocsi 1

12.05.2014, 10:38

La multi ani!

Isabel 1

17.05.2014, 14:53

multumesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake in stil german sau pasca fara aluat