Piersicute

de Corinuta in Prajituri, 23 Dec 2014 | 18619 vizualizari

 

Demult imi tot propun sa le fac. Imi sunt tare dragi pentru ca imi aduc aminte de copilarie cand le faceau mama cu matusa si noi copii ajutam. Intr-un fel e mai bine ca le-am facut abia acum, pentru ca poate si Eliza mea sa ajute putin si asa ducem mai departe traditia: facem impreuna piersicute de sarbatori :)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 400 g faina + inca putin pentru framantat
  • Ptr. crema:
  • 125 g Rama mit butter
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 100 g zahar
  • 125 ml lapte cald
  • miezul scobit din bilute
  • Ptr. decor:
  • 100 g zahar tos
  • 100 ml suc de portocale sau rodie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersicute:

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare si devin pufoase. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga la ingredientele umede si cu mainile infainate se framanta un aluat fraged si nelipicios.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare de cuptor cu hartie de copt (sau doua daca aveti). Se ia cu o lingurita cate putin aluat si se formeaza bilute putin mai mici decat o nuca si se aseaza in tava cu putina distanta intre ele. Se coc 15-20 de minute pana incep sa se rumenesca frumos la baza.

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand sunt reci se scobesc de la baza spre mijloc cu ajutorul unui cutit cu varf bine ascutit. Miezul scobit il faramitam bine si il amestecam cu cacaua. In laptele caldut topim zaharul si margarina Rama mit butter, apoi le turnam peste miezul piersicutelor si amestecam bine. Cu aceasta compozitie umplem piersicutele scobite si le potrivim doua cate doua.

Le lasam sa stea o ora sau doua, ca sa se intareasca putin umplutura, apoi le luam pe rand, le dam prin putin suc de fructe si le tavalim prin zahar tos. Le punem pe o farfurie si sunt gata de servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

din aceste cantitati va ies aprox 25 de piersicute potrivit de mari, daca doriti mai multe le puteti dubla

2

uleiul il puteti inlocui cu untura, atunci vor fi si mai fragede

3

in compozitia umpluturii puteti adauga putina esenta de rom

4

le puteti colora rosu pe o parte si verde pe cealalta sau chiar cu galben, daca agreati colorantii alimentari

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersicute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

26.12.2014, 10:09

Ce frumusele sunt!

Corinuta 1

26.12.2014, 19:59

Panacris 1

28.12.2014, 13:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piersicute