Prajitura Iute cu Ghimbir

de BakeUpArtist in Prajituri, 14 Ian 2017 | 3215 vizualizari

 

Poate nu este cea mai apetisantă prăjitură, fiind atât de simplă, fără să fure ochii. Însă vă asigur că va transforma bucătăria în cea mai râvnită patiserie din Franța în momentul în care o pregătiți. Este atât de aromată, încât nu mai e nevoie de nicio cremă sau alte adaosuri.   

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt moale (la temperatura camerei)
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ghimbir proaspat ras
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita extract de vanilie sau esenta
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/4 lingurita cardamom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 100 ml zer (se poate inlcui cu kefir)
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Iute cu Ghimbir:

Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă oul și se mixează bine. Acum, se adaugă ghimbirul, coaja de lămâie, vanilia, mierea, și se mixează până devine omogen și cremos.

Separat, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, și restul condimentelor și se îngroașă treptat compoziția de unt. La final, se adaugă zerul și se mixează bine. Textura finală trebuie să fie o cremă densă, care curge din bol, însă nu cu ușurință.

 Se tapetează o tavă cu pereți detașabili (eu am folosit de 16 cm diametru) cu hârtie de copt și de coace la foc mediu spre mare, timp de aprox. 35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Iute cu Ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

15.01.2017, 17:32

mie imi place foarte mult ghimbirul,mai ales la dulciuri

BakeUpArtist 1

16.01.2017, 09:11

miki_a 1

17.01.2017, 18:50

E perfecta !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb