Prajitura Iute cu Ghimbir

de BakeUpArtist in Prajituri, 14 Ian 2017 | 2224 vizualizari

 

Poate nu este cea mai apetisantă prăjitură, fiind atât de simplă, fără să fure ochii. Însă vă asigur că va transforma bucătăria în cea mai râvnită patiserie din Franța în momentul în care o pregătiți. Este atât de aromată, încât nu mai e nevoie de nicio cremă sau alte adaosuri.   

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt moale (la temperatura camerei)
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ghimbir proaspat ras
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita extract de vanilie sau esenta
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/4 lingurita cardamom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 100 ml zer (se poate inlcui cu kefir)
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Iute cu Ghimbir:

Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă oul și se mixează bine. Acum, se adaugă ghimbirul, coaja de lămâie, vanilia, mierea, și se mixează până devine omogen și cremos.

Separat, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, și restul condimentelor și se îngroașă treptat compoziția de unt. La final, se adaugă zerul și se mixează bine. Textura finală trebuie să fie o cremă densă, care curge din bol, însă nu cu ușurință.

 Se tapetează o tavă cu pereți detașabili (eu am folosit de 16 cm diametru) cu hârtie de copt și de coace la foc mediu spre mare, timp de aprox. 35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Iute cu Ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura