Prajitura Iute cu Ghimbir

de BakeUpArtist in Prajituri, 14 Ian 2017 | 642 vizualizari

 

Poate nu este cea mai apetisantă prăjitură, fiind atât de simplă, fără să fure ochii. Însă vă asigur că va transforma bucătăria în cea mai râvnită patiserie din Franța în momentul în care o pregătiți. Este atât de aromată, încât nu mai e nevoie de nicio cremă sau alte adaosuri.   

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt moale (la temperatura camerei)
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ghimbir proaspat ras
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita extract de vanilie sau esenta
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/4 lingurita cardamom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 100 ml zer (se poate inlcui cu kefir)
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Iute cu Ghimbir:

Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă oul și se mixează bine. Acum, se adaugă ghimbirul, coaja de lămâie, vanilia, mierea, și se mixează până devine omogen și cremos.


Separat, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, și restul condimentelor și se îngroașă treptat compoziția de unt. La final, se adaugă zerul și se mixează bine. Textura finală trebuie să fie o cremă densă, care curge din bol, însă nu cu ușurință.


Se tapetează o tavă cu pereți detașabili (eu am folosit de 16 cm diametru) cu hârtie de copt și de coace la foc mediu spre mare, timp de aprox. 35 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Iute cu Ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

15.01.2017, 17:32

mie imi place foarte mult ghimbirul,mai ales la dulciuri

BakeUpArtist 1

16.01.2017, 09:11

miki_a 1

17.01.2017, 18:50

E perfecta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu dovleac