Desert placinta turnata

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Ian 2020 | 747 vizualizari

 

E de pofta si nu ingrasa, cand iti pui pofta-n cui si cuiul se rupe si tu trebuie sa mananci placinta. Deviatii, bateri de camp si alte aiureli de miercuri.....:D

 

INGREDIENTE

  • Tava 24/20 cm
  • blat
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 pliculet finesse coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 400 g branza de vaci scursa bine
  • 75 g smantana grasa 25-30% grasime
  • 100 g zahar brun
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 70 g stafide aurii
  • nuca macinata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta turnata:

Mai intai pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt, apoi pregatim toate ingredientele si ne apucam de mesterit.


Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. In bezea incorporam, galbenusurile, uleiul si faina, amestecand usor de jos in sus, la finam punem si coaja de lamaie.


Umplutura: Branza dulce, galbenusurile,zaharul,smantana, esenta, sarea le omogenizam bine, apoi adaugam si stafidele.


Asamblare. In tava tapetata cu hartie de copt turnam cam jumatate din compozitie si nivelam apoi adaugam umplutura si o nivelam iar la final restul de blat. Nivelam bine si presaram nuca macinata. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, eu am cuptor electric si am setat functia care este simbolizata cu 2 linii paralele ( cuptoarele electrice difera de la o firma la alta, eu v-am spus cum e la mine) am setat timpul de cca 1 ora . Dupa 30 min am asezat deasupra tavii o folie de aluminiu sa nu se arda nuca. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, de data asta astept cuminte sa se raceasca.....desi miroase tare imbietor.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta turnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bucataras Diana 1

23.01.2020, 11:03

Catalina L 1

23.01.2020, 12:37

buna

Rahela Velicu 1

23.01.2020, 16:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă trandafir cu mere

de Ancutsa 6

ieri la 23:44

Papanași

pe 20.10 la 21:39

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

pe 20.10 la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

pe 20.10 la 16:45

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello