Desert placinta turnata

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Ian 2020 | 420 vizualizari

 

E de pofta si nu ingrasa, cand iti pui pofta-n cui si cuiul se rupe si tu trebuie sa mananci placinta. Deviatii, bateri de camp si alte aiureli de miercuri.....:D

 

INGREDIENTE

  • Tava 24/20 cm
  • blat
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 pliculet finesse coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 400 g branza de vaci scursa bine
  • 75 g smantana grasa 25-30% grasime
  • 100 g zahar brun
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 70 g stafide aurii
  • nuca macinata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta turnata:

Mai intai pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt, apoi pregatim toate ingredientele si ne apucam de mesterit.


Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. In bezea incorporam, galbenusurile, uleiul si faina, amestecand usor de jos in sus, la finam punem si coaja de lamaie.


Umplutura: Branza dulce, galbenusurile,zaharul,smantana, esenta, sarea le omogenizam bine, apoi adaugam si stafidele.


Asamblare. In tava tapetata cu hartie de copt turnam cam jumatate din compozitie si nivelam apoi adaugam umplutura si o nivelam iar la final restul de blat. Nivelam bine si presaram nuca macinata. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, eu am cuptor electric si am setat functia care este simbolizata cu 2 linii paralele ( cuptoarele electrice difera de la o firma la alta, eu v-am spus cum e la mine) am setat timpul de cca 1 ora . Dupa 30 min am asezat deasupra tavii o folie de aluminiu sa nu se arda nuca. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, de data asta astept cuminte sa se raceasca.....desi miroase tare imbietor.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta turnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bucataras Diana 1

23.01.2020, 11:03

Catalina L 1

23.01.2020, 12:37

buna

Rahela Velicu 1

23.01.2020, 16:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

ieri la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:27

RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen