Rulada de toamna cu nuci

de corina241 in Prajituri, 14 Noi 2010 | 6902 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blatul de rulada:

  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • nuci macinate

Crema:

  • 500ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 40g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Nuci macinate pentru decor.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de toamna cu nuci:

Blatul de rulada: Albusurile se bat spuma separat,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand se topeste si obtinem o bezea lucioasa.Separat,intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o pasta subtire si apoi le adaugam incet peste bezeaua obtinuta.Faina se adauga putin cate putin amestecand usor pana se incorporeaza toata.La sfarsit adaugam nuca macinata.


Se toarna compozitia intr-o tava mare(cea a aragazul este ideala) tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 35 minute(primele 20 minute nu deschidem cuptorul).Dupa ce a trcut testul scobitorii scoatem pandispanul pe hartia de copt presaram cu zahar si rulam cat timp este cald.


Intre timp facem crema de vanilie.


Crema: Intr-o craticoara se pun la fiert laptele si zaharul.Pana ce fierbe laptele frecam bine galbenusurile cu amidonul.Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura(10-12 vor fi in total) incet peste galbenusuri amestecand bine dupa fiecare lingura,iar restul de lapte se adauga si el in fir subtire amestecand continuu.Punem amstecul de lapte si galbenusuri inapoi in craticioara si-l punem pe foc amestecand cu telul pana ce devine ca o maioneza.Dam jos de pe foc si turnam esenta si zaharul vanilat.


Asamblare: Desfacem pandispanul incet si punem 3/4 din crema.Rulam incet si dam la rece pentru 10 minute.Apoi scoatem,punem si restul de crema,o intindem bine si presaram din belsug cu nuca macinata.


Se da la rece si se taia abia dupa cetava ore(5-6 ore).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de toamna cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

elena1988 1

16.03.2011, 14:05

Sidy 1

01.09.2013, 15:36

Exact pe gustul meu ! Bravo

Aurelia 07_07 1

01.09.2013, 18:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada