Rulada de toamna cu nuci

de corina241 in Prajituri, 14 Noi 2010 | 12400 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blatul de rulada:

  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • nuci macinate

Crema:

  • 500ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 40g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Nuci macinate pentru decor.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de toamna cu nuci:

Blatul de rulada: Albusurile se bat spuma separat,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand se topeste si obtinem o bezea lucioasa.Separat,intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o pasta subtire si apoi le adaugam incet peste bezeaua obtinuta.Faina se adauga putin cate putin amestecand usor pana se incorporeaza toata.La sfarsit adaugam nuca macinata.

Se toarna compozitia intr-o tava mare(cea a aragazul este ideala) tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 35 minute(primele 20 minute nu deschidem cuptorul).Dupa ce a trcut testul scobitorii scoatem pandispanul pe hartia de copt presaram cu zahar si rulam cat timp este cald.

Intre timp facem crema de vanilie.

Crema: Intr-o craticoara se pun la fiert laptele si zaharul.Pana ce fierbe laptele frecam bine galbenusurile cu amidonul.Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura(10-12 vor fi in total) incet peste galbenusuri amestecand bine dupa fiecare lingura,iar restul de lapte se adauga si el in fir subtire amestecand continuu.Punem amstecul de lapte si galbenusuri inapoi in craticioara si-l punem pe foc amestecand cu telul pana ce devine ca o maioneza.Dam jos de pe foc si turnam esenta si zaharul vanilat.

Asamblare: Desfacem pandispanul incet si punem 3/4 din crema.Rulam incet si dam la rece pentru 10 minute.Apoi scoatem,punem si restul de crema,o intindem bine si presaram din belsug cu nuca macinata.

Se da la rece si se taia abia dupa cetava ore(5-6 ore).

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de toamna cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu biscuite si nuca de cocos