Rulada de toamna cu nuci

de corina241 in Prajituri, 14 Noi 2010 | 10520 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blatul de rulada:

  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • nuci macinate

Crema:

  • 500ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 40g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Nuci macinate pentru decor.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de toamna cu nuci:

Blatul de rulada: Albusurile se bat spuma separat,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand se topeste si obtinem o bezea lucioasa.Separat,intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o pasta subtire si apoi le adaugam incet peste bezeaua obtinuta.Faina se adauga putin cate putin amestecand usor pana se incorporeaza toata.La sfarsit adaugam nuca macinata.

Se toarna compozitia intr-o tava mare(cea a aragazul este ideala) tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 35 minute(primele 20 minute nu deschidem cuptorul).Dupa ce a trcut testul scobitorii scoatem pandispanul pe hartia de copt presaram cu zahar si rulam cat timp este cald.

Intre timp facem crema de vanilie.

Crema: Intr-o craticoara se pun la fiert laptele si zaharul.Pana ce fierbe laptele frecam bine galbenusurile cu amidonul.Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura(10-12 vor fi in total) incet peste galbenusuri amestecand bine dupa fiecare lingura,iar restul de lapte se adauga si el in fir subtire amestecand continuu.Punem amstecul de lapte si galbenusuri inapoi in craticioara si-l punem pe foc amestecand cu telul pana ce devine ca o maioneza.Dam jos de pe foc si turnam esenta si zaharul vanilat.

Asamblare: Desfacem pandispanul incet si punem 3/4 din crema.Rulam incet si dam la rece pentru 10 minute.Apoi scoatem,punem si restul de crema,o intindem bine si presaram din belsug cu nuca macinata.

Se da la rece si se taia abia dupa cetava ore(5-6 ore).

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de toamna cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa curcubeu