Fursecuri cu mot

de cocineraviajera in Prajituri, 21 Mai 2012 | 1580 vizualizari

 

Combinatia de nuci si crema de ciocolata e una din preferatele mele. Si cum aceste fursecuiri sunt si crocantele, treaba e mai mult decat Ok.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt,
  • 130 gr zahar,
  • 2 oua,
  • un praf sare,
  • 5 linguri pline cu nuci macinate,
  • esenta de rom,
  • cca. 400 gr faina
  • Pentru ornat:
  • 1 lingura cu nuci macinate,
  • 1 lingura zahar
  • nuttela.
Portii: 70
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu mot:

Intr-un bol se mixeaza untul moale la temperatura camerei, zaharul si ouale pana obtinem o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, nuca, romul si faina cate putin mixand in continuare. Se obtine o compozitie pufoasa si elastica din care se formeaza bile mici.


Se dau pe o parte prin nuca amestecata cu zahar si se aseaza in tava pe partea fara nuca. Cu coada unei lingurite sau cutit se face o gropita in interior. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20 de minute.


Cand sunt gata se umplu imediat gropitele cu nuttela. Se servesc dupa ce s-au racit.


S-aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu mot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

cocineraviajera 1

31.05.2012, 01:57

Multumesc gurita_ta2005, prima venita, e prima servita

cocineraviajera 1

31.05.2012, 01:58

Multumesc tuturor !!!

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 17:37

ce bune si frumoase sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide