Peste spada sau emperador in sos verde

de cocineraviajera in Peste, 29 Oct 2011 | 7841 vizualizari

 

Este pestele ce-mi place cel mai mult.
E un pic mai ciupit la buzunar, dar merita.
Si cum e sambata va invit la o portie.
N-o sa regretati, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 3 felii peste
  • 5 catei de usturoi
  • un manunchi nu prea mare de patrunjel
  • 1 felie mai groasa de lamaie
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste spada sau emperador in sos verde:


Pestele se spala si se scurge bine pe un prosop de hartie absorbanta.


Sosul verde:


Celelalte ingrendiente, curatate, spalate, care si cum necesita, se pun intr-un vas


inalt si se macereaza cu blenderul sau cu ce alt aparat aveti pentru asta.


Se ung feliile de peste pe ambele parti cu acest sos si se lasa la frigider pana in


momentul prepararii.


Pe gratar sau intr-o tigaie teflonata, se pune o lingurita de ulei, se unge tigaia si


cand e bine incalzita se aseaza pestele la prajit.


Cu o paleta si cu mare grija sa nu se rupa, se intoarce pe ambele parti.


Cand e gata se serveste cu orice garnitura dupa preferinta fiecaruia.


Acest peste, merita acompaniat de un vin alb demisec de calitate.


Daca aveti preferinta la rosu nu e nici o problema.


Gusturile sunt in noi si prin ele ne deosebim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste spada sau emperador in sos verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

cocineraviajera 1

31.10.2011, 16:16

Multumesc, e superdelicios, dai un ban dar te lingi pe deste

mamaieelena 1

05.11.2011, 13:25

bun extraordinar de gustos dar si bine pregatit

Bya Ralu 1

22.08.2012, 20:40

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi