Cozonac RosenKrantz

de cocineraviajera in Dulciuri, 16 Apr 2012 | 5183 vizualizari

 

In primul rand va doresc un Paste fericit, multa sanatate si pace in suflet !

Anul acesta am incercat un cozonac RosenKrantz, care dupa parerea mea nu cere mult efort.
Bineinteles, ca de obicei am adus modificari retetei de baza.
Am fost multumita de aspect si de textura.
Important este ca a fost apreciat.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 8 oua,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 300 ml lapte,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 150 gr zahar,
  • 250 gr iaurt,
  • un praf de sare,
  • 50 ml ulei,
  • cca 1500 gr faina.
  • Crema de unt:
  • 250 gr unt,
  • 200 gr zahar
  • Umplutura:
  • 450 gr miez de nuci,
  • 50 gr zahar,
  • 100 gr cacao,
  • 100 ml lapte.
  • Caramel:
  • 150 gr zahar.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac RosenKrantz:

Miezul de nuca se prajeste timp de cateva minute la cuptor. Se lasa la racorit apoi cu un cutit se maruntesc.


Crema de unt: Se mixeaza untul impreuna cu zaharul, pana obtinem o crema.


Caramelul: In tava in care vom pune cozonacul la copt se topeste zaharul pana obtine o culoare maronie. Nu trebuie ars, pentru ca se amaraste. Cand s-a topit complet, se invarte vasul astfel incat sa se acopere peretii interiori ai tavii. Se lasa deoparte pana preparam cozonacul.


Umplutura: Nucile amestecate cu cacao si zaharul se amesteca cu laptele fierbinte. Se omogenizeaza si se lasa la racit.


Aluatul: Se cerne faina in vasul de framantat. In mijlocul fainii se pun ouale, sarea, esentele si coaja rasa de lamaie. Se adauga cate putin laptele cald in care am dizolvat in prealabil, zaharul si drojdia. Se framanta pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Nu se lasa la crescut.


Montajul cozonacului: Se intinde o foaie dreptunghiulara din jumatate de aluat. Din cealalta jumatate am facut alti doi cozonaci in forme obisnuite. Se unge pe toata suprafata cu crema de unt. Deasupra se unge cu umplutura, apoi se ruleaza. Se taie rondele in functie de marimea vasului in care coacem cozonacul. Asezam rulourile cu distanta intre ele, in tava tapetata anterior cu caramel.


Se acopera vasul cu o folie transparenta si se lasa la crescut 1 ora. Se coace la temperatura de 180 grade C, timp de cca. 40 minute.


Are o textura pufoasa in interior si crocant la exterior. S-aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Cand e copt, se rastoarna imediat pentru a nu se intari caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac RosenKrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Mihaela11_jo 1

17.04.2012, 20:36

Sarbatori Fericite!

alira_72 1

24.04.2012, 18:08

Cand se pune IAURTUL in aluat???? Se mai pune? :-)))))Dar uleiul(50 ml)?

cocineraviajera 1

30.04.2012, 12:59

Multumesc mult! Chiar bun si usor de preparat.
Alira_72, cred ca din graba am omis sa specific aceste ingrendiente.
Iaurtul se adauga la inceput, inainte de a adauga laptele si uleiul se foloseste la sfarsit adaugand cate putin pentru a se desprinde usor de maini si vas. Nu stiu daca mai pot modifica in reteta, dar sper sa-ti fi fost de ajutor. Numai bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu cocă opărită