Inghetata de vanilie

de ancutsa in Dulciuri, 16 Iun 2016 | 339 vizualizari

 

Aceasta este prima mea reteta de inghetata, pe care am incercat-o prin februarie, pentru ca imi place sa mananc inghetata chiar si iarna :)
Ea a stat la baza multor experimente, insa inghetata mea preferata, dupa toate incercarile, ramane cea de vanilie. 

 

INGREDIENTE

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 4-5 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie:

Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.


Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.


Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Apoi se lasa un pic la racit laptele (cat sa fie cald, nu oparit) si se toarna incet peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa la racit. Sfat: Daca se taie (pare ca s-a branzit), o lasati sa se raceasca, deoarece crema se va putea folosi in continuare.



Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam crema de oua cate un pic, mixand continuu, pana vedem ca s-a intarit frisca.


Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.


Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.


Se poate servi cu dulceata preferata.



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/inghetata-de-vanilie.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

noiinbucatarie 1

16.06.2016, 22:09

hmm, foarte buna!

AndrutzaP 1

17.06.2016, 09:25

dantes 1

18.06.2016, 13:30

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie (reteta video)