Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

de Rita Ilies in Dulciuri, 28 Noi 2015 | 765 vizualizari

 

   ”Melcii cu scorțișoară”, sunt un desert foarte popular în nordul Europei și America. Pentru cei din urmă, se pare că Cinnamon rolls constituie micul dejun perfect. Daaar, bunătățile astea se presupune că-și au originea în Suedia. Hmmm... Așa să fie, oare? Cred că nici nu mai contează așa că haideți să vă spun ce este special la melcișorii mei. :)

   Sunt pregătiți cu Green Sugar, îndulcitorul natural din extract de Stevia rebaudiana, produs de Laboratoarele Remedia și recomandat de Societatea de Nutriție din România. Are indice glicemic 0 și 0 calorii. 


   Eu folosesc îndulcitorul Green Sugar de ceva vreme, sub celelalte forme ale sale, însă azi vreau să vă arăt ce frumusețe de glazură se poate realiza cu noul zahăr pudră care va fi lansat pe 1 decembrie 2015, de Ziua Națională a României. Adică, peste doar câteva zile. :)


   De-acum, toți cei dragi se vor putea bucura de orice dulce pe care îl veți pregăti, fără grija că valoarea glicemiei le va crește, fără teamă că se vor îngrășa, sau că vor face carii!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru melci:
  • 400 g făină tip 000, cernută
  • 30 g zahăr Green Sugar Cooking
  • 150 ml lapte cărduț
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 ou
  • un praf de sare roz
  • 100 g unt topit
  • 3 linguri cu scorțișoară pudră
  • 3 linguri cu Green Sugar Cooking
  • Ingrediente pentru glazură:
  • 3 linguri cu unt moale
  • 100 g urdă din lapte de vacă sau brânză cremoasă de vaci
  • 50 g zahăr pudră Green Sugar
  • 60 ml lapte foarte fierbinte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară:

Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț, apoi le-am adăugat în castronul cu făină. Am adăugat oul și am frământat un aluat dens și elastic pe care l-am lăsat să dospească până când și-a dublat volumul.


În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de maglavaisul cu scorțișoară.


Am omogenizat untul topit, zahărul și scorțișoara, apoi am pus vasul la frigider pentru ca untul să se solidifice ușor.


Am întins aluatul dospit ca și la cozonac, apoi am întins maglavaisul peste el. Am acoperit toată suprafața aluatului.


Am rulat cât mai strâns posibil, apoi, după ce am pus rulada la frigider pentru 15 minute, am scos-o și am tăiat-o rondele de 3 cm. Am așezat melcișorii în tavă, la distanță de câte 4 cm unul de celălalt.


Am preîncălzit cuptorul și am copt melcișorii la 160°C timp de 20 de minute.


Până când aceștia s-au răcit, am pregătit glazura.


Am omogenizat untul, zahărul pudră pe care l-am cântărit, și urda ( am folosit blenderul pentru a obține o compoziție cremoasă, fină ). Am adăugat laptele fierbinte, apoi am omogenizat totul cu ajutorul unui mixer.


Am acoperit melcișorii cu glazură, după care i-am pus puțin la frigider pentru ca aceasta să se solidifice. Se poate vedea cânt de fină și lucioasă e glazura.


Sunt tare buni și merg de minune alături de o cană cu cacao cu lapte. Cred că Moș Crăciun ar vrea să îi deguste. :)


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Țineți cont ca laptele să fie, așa cum am spus, foarte fierbinte, altfel, glazura se va tăia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:29

Sunt grozavi!

RuxyRux 1

03.12.2015, 19:32

Wow!De senzatie!!!

Rita Ilies 1

03.12.2015, 20:16

Mulțumesc fetelor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni si Green Sugar