Biscuiti simpli cu gem

de simona72 in Dulciuri, 1 Apr 2015 | 4992 vizualizari

 

Reteta imprumutata de la Timea. Sunt grozavi, se fac usor, rapizi, fara prea multe ingrediente, se pot face din timp pentru Sfintele Sarbatori si se pot umple cu gemul favorit. Ce sa-mi pot dorii mai mult de atat?
Eu i-am facut in doua ture, asa de buni si incantati am fost de acesti biscuiti. In prima tura am respectat reteta intocmai, apoi, nu am mai avut suficienta untura si am pus si unt, am inlocuit vanilia cu esenta de portocale si au iesit la fel de buni.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri untura de casa
  • 2-3 linguri indulcitor pulbere sau 100 gr zahar
  • 1 plic vanilie Bourbon/sau esenta preferata
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte rece
  • 500-520 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan de gem mai gros(eu am avut gem de mere)http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-merepere-si-gutui-52371.html
  • glazura este optionala si se face din: 3 cuburi ciocolata, 1 cub mic de unt, 2 linguri smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti simpli cu gem:

Pentru aceasta reteta eu am folosit robotul planetar din dotare. Dar merge la fel de bine si de usor si cu mana sau cu mixerul...cu robotul, intradevar, reducem timpul de preparare al aluatului. Se pune in bolul robotului untura, indulcitorul sau zaharul,sarea si esenta. Se porneste si se lasa 30 secunde, atat cat sa se amestece bine ingredientele.Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga in mai multe transe faina si lapte, amestecand de fiecare data pana la incorporarea ingredientelor.

La ultima transa de faina si lapte, amestecam cu robotul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Dureaza maxim 5 minute pana faceti aluatul...daca vi se pare ca aluatul este prea moale, mai adaugat 1-2 linguri faina.Lasam aluatul sa se odihneasca cateva minute, pana ne pregatim tava si planseta pe care vom decupa biscuitii. Intindem aluatul in strat destul de subtire, maxim 0,5 cm, tinand cont ca aluatul va mai creste in timpul coacerii. Decupam cu o forma rotunda biscuitii si ii punem pe o tava tapetat cu hartie de copt.

Dam biscuitii la cuptorul incins la 180 grade si ii coacem 12, maxim 13 minute. Lasam biscuitii sa se raceasca, punem pe un biscuite gem si lipim cu un alt biscuite. Eu i-am lasat pana a doua zi pe o tava, acoperiti, sa se fragezeasca, apoi i-am glazurat cu putina ciocolata topita. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

lasati biscuitii sa se fragezeasca 1 zi, daca-i serviti atunci, proaspeti facuti, nu sunt fragezi, ci crocanti...

2

se pastreaza in cutii de metal cu capac

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti simpli cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Bunica 1

02.04.2015, 14:59

Buni sunt cu gem!

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:30

mirela0911 1

03.04.2015, 14:04

Deliciosi biscuitii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor