Biscuiti simpli cu gem

de simona72 in Dulciuri, 1 Apr 2015 | 1640 vizualizari

 

Reteta imprumutata de la Timea. Sunt grozavi, se fac usor, rapizi, fara prea multe ingrediente, se pot face din timp pentru Sfintele Sarbatori si se pot umple cu gemul favorit. Ce sa-mi pot dorii mai mult de atat?
Eu i-am facut in doua ture, asa de buni si incantati am fost de acesti biscuiti. In prima tura am respectat reteta intocmai, apoi, nu am mai avut suficienta untura si am pus si unt, am inlocuit vanilia cu esenta de portocale si au iesit la fel de buni.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri untura de casa
  • 2-3 linguri indulcitor pulbere sau 100 gr zahar
  • 1 plic vanilie Bourbon/sau esenta preferata
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte rece
  • 500-520 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan de gem mai gros(eu am avut gem de mere)http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-merepere-si-gutui-52371.html
  • glazura este optionala si se face din: 3 cuburi ciocolata, 1 cub mic de unt, 2 linguri smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti simpli cu gem:

Pentru aceasta reteta eu am folosit robotul planetar din dotare. Dar merge la fel de bine si de usor si cu mana sau cu mixerul...cu robotul, intradevar, reducem timpul de preparare al aluatului. Se pune in bolul robotului untura, indulcitorul sau zaharul,sarea si esenta. Se porneste si se lasa 30 secunde, atat cat sa se amestece bine ingredientele.Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga in mai multe transe faina si lapte, amestecand de fiecare data pana la incorporarea ingredientelor.


La ultima transa de faina si lapte, amestecam cu robotul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Dureaza maxim 5 minute pana faceti aluatul...daca vi se pare ca aluatul este prea moale, mai adaugat 1-2 linguri faina.Lasam aluatul sa se odihneasca cateva minute, pana ne pregatim tava si planseta pe care vom decupa biscuitii. Intindem aluatul in strat destul de subtire, maxim 0,5 cm, tinand cont ca aluatul va mai creste in timpul coacerii. Decupam cu o forma rotunda biscuitii si ii punem pe o tava tapetat cu hartie de copt.


Dam biscuitii la cuptorul incins la 180 grade si ii coacem 12, maxim 13 minute. Lasam biscuitii sa se raceasca, punem pe un biscuite gem si lipim cu un alt biscuite. Eu i-am lasat pana a doua zi pe o tava, acoperiti, sa se fragezeasca, apoi i-am glazurat cu putina ciocolata topita. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

lasati biscuitii sa se fragezeasca 1 zi, daca-i serviti atunci, proaspeti facuti, nu sunt fragezi, ci crocanti...

2

se pastreaza in cutii de metal cu capac

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti simpli cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Bunica 1

02.04.2015, 14:59

Buni sunt cu gem!

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:30

mirela0911 1

03.04.2015, 14:04

Deliciosi biscuitii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de piersici