cristinutanicolita

5

Bucataras
senzational

Novaci

Bucataras din 27.04.2014

RETETE225
PRIETENI271
Retete

Desert gogosi cu mere si iaurt

In Dulciuri la 5 Noi 2020

Intr-un castron se bat ouăle cu un praf de sare.  Merele se curata, se spala și se dau pe răzătoare. Se adaugă pe rand, zaharul, iaurtul, merele, esenta, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie și faina cât sa iasă o compoziție mai groasă decât cea de chec și...

Desert mere in foietaj

In Dulciuri la 3 Noi 2020

Aluatul se lasă la temperatura camerei pt a se dezgheta.  Merele se spala și se curata de cotor și semințe și se pun în apa cu lămâie.  Zaharul se amesteca cu scorțișoară.  Aluatul foietaj se întinde și se taie patrate.  Se umplu merele...

Desert papanasi

In Dulciuri la 20 Oct 2020

Intr-un castron se pun urda, zaharul, esenta de vanilie, ouăle și se omogenizează. Se adaugă faina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oțet și se omogenizează totul pana se obține un aluat ușor lipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune la rece 30 de...

Desert prajitura cu biscuiti

In Dulciuri la 2 Aug 2020

Intr-un castron se pun biscuiții rupți cu mana,napolitanele maruntite. Nucile se taie grosier și se adaugă peste biscuiți. Se adaugă ciocolata cu biscuiți, mărunțită.  Se pune laptele împreună cu untul, ciocolata cu alune și se fierbe cca 7-8 min. Se ia de pe foc și se...

Desert placinta cu urda si stafide

In Dulciuri la 30 Iul 2020

Intr-un bol se pun apa, zaharul, zaharul vanilat, uleiul și se amesteca pana se topește zaharul. Se adaugă praful de copt, un praf de sare și faina. Se frământă un aluat nelipicios.  Pt umplutura se omogenizează urda cu zaharul, oul, stafidele.  Aluatul se imparte...

Compot de mere cu menta

In Sirop / Compot la 29 Iul 2020

Merele se spala, se curata de cotor și se taie.  Intr-o craticioara se pune apa sa fiarbă împreună cu zaharul și menta. După ce clocotește se adaugă merele și se fierb la foc mic cca 10 min. Se servește rece sau caldut!  Pofta buna!

Pizza cu paine

In Pizza la 12 Mai 2020

Se bat ouale cu un praf de sare și cu laptele.  Se înmoaie fiecare felie de pâine in amestecul de ou cu lapte si se pune in tava.  Se unt feliile de pâine cu sos de rosii, deasupra se pune salamul, branza si cascavalul.  Se baga tava in cuptorul...

Desert prajitura cu branza in compozitie

In Prajituri la 12 Mai 2020

Ouale se mixeaza cu un praf de sare și cu zahărul până se albesc. Se adaugă laptele, esenta si se mixeaza.  Se adaugă praful de copt, faina in ploaie si se amestecă cu o lingura de lemn sau cu o spatula . La sfârșit se încorporează branza.  Se pune...

Ciorba de salata verde

In Ciorbe la 12 Mai 2020

Salata se spală foarte bine. Apa se pune la fiert.  Ceapa si morcovul se curăță și se spală.  Foile de ceapa se spală bine.  Se taie salata ,ceapa, morcovul, foile de ceapa.  Cand apa fierbe se adaugă salata, ceapa, morcovul si foile de ceapa. După...

Desert cornuri cu nuca

In Dulciuri la 7 Mai 2020

Drojdia se alifiaza cu zahărul. Se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. Laptele se pune la încălzit împreună cu zahărul și untul. Faina cernuta se pune intr-un castron.  Se adaugă drojdia, coaja de lămâie, galbenusurile, laptele. Se...

Paine cu iaurt

In Piine la 23 Apr 2020

Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut.  Faina se cerne.  Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se amestecă . Se adaugă apa si se frământă un aluat nelipicios.  Se acoperă cu un prosop...

Paine cu cartofi

In Piine la 10 Apr 2020

Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare.  După ce au fiert se pasează ca pentru piure.  Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se lasa la crescut 10-15 min. Intr-un vas se pune sarea, cartofii pasati,maiaua si faina, apa. Se...

Paine cu lapte

In Piine la 6 Apr 2020

Maiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min. Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea . Se adaugă maiaua, laptele cald și se frământă un aluat elastic și nelipicios.  Se acoperă vasul cu un servet si se...

Desert clatite cu iaurt

In Dulciuri la 2 Apr 2020

Intr-un vas înalt punem ouăle, sarea, zahărul, esenta, iaurt si mixam.  Adaugam faina treptat până obținem un aluat de consistenta unei smantani subtire.  Lasam aluatul sa se odihnească 30 de min.  Punem o tigaie la incins. Ungem tigaia cu ulei, cu...

Mancare de fasole verde

In Mancaruri de post la 1 Apr 2020

Ceapa, morcovul se curata si se spală.  Se toaca mărunt.  Ardeiul se curăță, spala si se taie julien.  Intr-o cratita se pune ulei si când se încinge se adaugă ceapa si morcovul,punem 1/2 ceașcă de apa si calim legumele cca 10 min.. Se adaugă ...

Supa de legume cu taietei

In Supe/Ciorbe la 27 Feb 2020

Legumele se curata, se spală și se pun la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb legumele se fac taietei.  Intr-un castron se pune faina, ouale si un praf de sare. Se frământă un aluat elastic și nelipicios. Se întinde o foaie subtire, pa masa infainata si Se lasa sa se...

Sarmale de post cu soia

In Mancaruri de post la 6 Dec 2019

Alegem foile de varza si, daca sunt prea sarate sau acre, le lăsăm în apa rece. Curățăm si spălăm legumele.  Soia o punem in apa fierbinte 15 min. Ceapa o tocam marunt, morcovul si telina le dăm pe razatoare.  Într-o cratita punem ulei sa se incinga....

Dulceata de gutui

In Dulciuri la 1 Noi 2019

Gutuile se spala bine, pana se îndepărtează puful.  Se curăță de coaja si cotor.  Se taie cubulete.  Apa si zahărul se pun intr-o cratita si se pun la fiert.  După ce se leagă siropul se pun gutuile si se mai fierbe dulceata cca 1 h, amestecand din...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 30 Oct 2019

Gutuile se spala bine. Se curăță de coaja, cotor si stricăciuni.  Se taie cuburi si se pun intr-o oala si se adauga apa cat sa le acopere.  Se pune oala pe foc si, după ce da in clocot, se lasă să fiarbă 10 min. Se strecoară și se păstrează zeama. ...

Desert gogosi cu banane si iaurt

In Dulciuri la 16 Aug 2019

  Pasam bananele cu furculita. Adaugam oul, zaharul și apoi omogenizam. Adaugam iaurtul și făina și amestecam. Aluatul trebuie sa nu curga, sa fie mai gros, daca este necesar, mai adaugam făina. Luam cu o lingura din aluatul de gogoși si punem la prajit in baie de ulei incins....

Tigaie picanta de pui

In Pui la 3 Mai 2019

Pieptul de pui îl tăiem cubulete.  Ardeiul iute il tăiem mărunt.  Gogosarul îl tăiem mare, ciupercile le feliem.  Piperam si saram pieptul de pui si îl prajim in ulei la foc iute. Adaugam ciupercile, ardeiul iute si ardeiul gogosar si mai lăsăm 5...

Aperitiv pateuri cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2019

Dam drumul la cuptor.  Aluatul, dezghetat in prealabil, îl intindem putin si îl tăiem patrate.  Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu oul si iaurtul.  Punem branza pe fiecare patrat, pliem si cu o furculita unim marginile. ...

Salata domnitei

In Salate la 25 Feb 2019

Fasolea o alegem, o palam bine si o lasam la inmuiat peste noapte.  Punem fasolea la fiert in apa rece.  Pieptul de pui îl punem la fiert in apa rece cu sare.  Castravetii îi tăiem rondele.  Ceapa o curatam, o spălăm și o tăiem solzisori. ...

Desert cornuri pufoase cu ciocolata

In Dulciuri la 20 Feb 2019

Punem drojdia intr-un bol, adaugam 1 linguriță de zahăr și 2 lg de lapte călduț si omogenizam pana obținem o pasta. Adaugam 1 linguriță de faină si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Punem maiaua la loc călduț 10 min. Cernem faina intr-un bol. Adaugam un praf de sare, mierea,...

Desert tort bogat

In Torturi la 19 Feb 2019

Cum procedezi pt fiecare blat: Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat. Blat 5: Bati albusurile spuma cu zaharul la bain-marie pana se intareste bezeaua si adaugi nucile. Mod de prepare crema 1: Amesteci...

Pasta de ardei copt

In Conserve la 4 Noi 2018

Ardeiul se spală, se coace si se curata de pielita, cotor si seminte.  Se trece ardeiul prin blender.  Se pune uleiul la incins.  Se adaugă pasta de ardei, mustarul, mierea, boabele de piper, foile de dafin.  Se fierbe la foc mic, până ce uleiul se ridica...

Gogosari in otet, la rece

In Conserve la 4 Noi 2018

Gogosarii se spală și se curata de cotoare si seminte.  Se taie in 4 sau mai multe bucati, in functie de cât de mari sunt ardeii.  Se pun intr-un vas incapator, se pun restul ingredientelor peste ardei si se lasa la rece până a doua zi. Se mai amesteca din...

Chipsuri de cartofi

In la 21 Iun 2018

Cartofii se curăță de coaja si se spală. Se taie rondele cât mai subtiri si se lasa in apa cca 30 min., pentru a ieși amidonul.  După cele 30 de min, cartofii se scurg de apa si se sterg cu prosoape de bucatarie. Se adauga condimentele pentru cartofi Delikat 100% natural si...

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2018

Punem uleiul la incins.  Batem ouale bine cu sarea si mustarul. Adaugam si fulgii si amestecam.  Punem compozitia de omleta in tigaie si o intindem uniform. Prajim omleta pe ambele părți, la foc mic. Pofta buna!

Gem de corcoduse rosii

In Dulceata / Gem la 19 Iun 2018

Alegem corcodușe cât mai coapte. Le spalam si le alegem de sâmbure. Punem corcodusele intr-o cratiță și adaugam zahărul.  Amestecam si le lăsăm câteva ore sau peste noapte, pana se topeste zahărul.  Fierbem gemul la foc mic, amestecând cât mai...

Afisate 1 - 30 din 225 retete    

Postari recente

publicat la 05.11.2020

Desert gogosi cu mere si iaurt

publicat la 03.11.2020

Desert mere in foietaj

publicat la 20.10.2020

Desert papanasi

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro