Desert papanasi

de cristinutanicolita in Dulciuri, 20 Oct 2020 | 4158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g urda
  • 2 lg zahar
  • 2 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250 g faina
  • 500 ml ulei pt prajit
  • Pt servit:
  • Smântâna grasa
  • dulceață de visine sau afine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi:

Intr-un castron se pun urda, zaharul, esenta de vanilie, ouăle și se omogenizează. Se adaugă faina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oțet și se omogenizează totul pana se obține un aluat ușor lipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune la rece 30 de min. 

Aluatul se împarte în 12 bucăți mari și 12 bucăți mici. 

Bucatile mici de aluat se formează în forma de bila. 

Bucatile mari de aluat se rotunjesc și cu ajutorul degetelor se formează o gaura în mijloc care se lărgește ușor. 

Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc. 

Se scot pe servetele de hârtie pt a absori exescul de ulei. 

Se servesc cu smântână și dulceață! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Rocsi 1

23.10.2020, 18:58

Sunt tare, tare deliciosi! Eu raman tot la cei cu branza de vaci!

Ina 1

25.10.2020, 20:46

Vreau și eu

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:19

Mmmmm.....ce mult imi place!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de cirese