Saratele cu unt

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 7 Ian 2016 | 2342 vizualizari

 

Am pregatit aceste saratele, folosind reteta Sim0nei. Le-am facut de ziua Rebecai, totul a fost in graba si nu am mai reusit sa fac o prezentare finala. Nu stiu cand le-o veni iarasi randul, de aceea aleg sa le postez si totodata sa le recomand, fara doar si poate!  Sunt delicioase, se pregatesc usor si se mananca si mai usor!

 

INGREDIENTE

  • 240 g unt
  • 200 g telemea sarata
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • parmezan
  • sare daca mai este necesar
  • optional mac
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu unt:

Se trece branza prin razatoare.


Se amesteca cu untul moale (pastrat la temperatura camerei).


Se adauga putina sare si faina.


Din ingredientele date se framanta un aluat elastic ce se va pastra la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte in balcon, fiind foarte frig).


Din aluatul obtinut se intind patru foi.


Se taie fiecare foaie in fasii late de 1,5 cm.


Se ung cu ou si se presara parmezan sau/si mac.


Se pot spirala sau pastra in forma initiala.


Se coc 15minute (sau pana devin rumenii) la o temperatura de 180 grade.


 

TIPS-URI

1

Necesita atentie, fiind foarte fragede se sfarama usor. De aceea, dupa ce se scoate tava din cuptor, este indicat sa fie lasate sa se raceasca si abia dupa aceea sa fie asezate in alta parte (vas/cutie/etc)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

simona72 1

08.01.2016, 09:46

Foarte bune!!

Dya Daniela Andrei 1

08.01.2016, 13:02

Multumesc!

dantes 1

09.01.2016, 14:05

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mac