Tocana de legume cu orez pentru iarna

de Pasiune pentru bucatarie in Zacusca, 16 Feb 2010 | 132424 vizualizari

 

Nu am apucat sa postez retetele cu proviziile pt iarna din lipsa de timp,iar acum am putin timp si o fac

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi
  • 2 kg ardei(eu am avut rosu si verde)
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg rosii date prin masina de tocat
  • 500 g orez
  • 500 g ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu orez pentru iarna:

Orezul se pune la fiert separat.Ceapa,morcovul si ardeiul se pun la calit in ulei,apoi se adauga si rosiile si 2 l apa.Dupa ce au fiert si legumele si orezul,acesta se pune peste legume si se mai lasa 10 min la foc potrivit.Dupa ce a scazut sosul se opreste focul si se pune tocana in borcanele spalate si sterilizate la cuptor(le punem in tava de la aragaz si le bagam la cuptor la foc mic).Deasupra fiecarui borcan se pune cate o lingura de ulei si se pune in tava de la aragaz pe care o bagam la cuptor 1 ora la foc mic.Dupa o ora le scoatem si le punem capacele si mai dam la cuptor 20 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

BuniMaria 1

18.08.2012, 21:27

Valclaudia 1

20.08.2012, 18:15

Cand ai copii vegetarieni si dai de astfel de retete le treci la favorite. Si cu prima ocazie te pui pe treaba...

alinutzika 1

25.09.2012, 16:29

socrul meu, care e mare bucatar pune asa ceva pe iarna...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu bureti