Tocana de legume cu orez pentru iarna

de Pasiune pentru bucatarie in Zacusca, 16 Feb 2010 | 133469 vizualizari

 

Nu am apucat sa postez retetele cu proviziile pt iarna din lipsa de timp,iar acum am putin timp si o fac

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi
  • 2 kg ardei(eu am avut rosu si verde)
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg rosii date prin masina de tocat
  • 500 g orez
  • 500 g ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu orez pentru iarna:

Orezul se pune la fiert separat.Ceapa,morcovul si ardeiul se pun la calit in ulei,apoi se adauga si rosiile si 2 l apa.Dupa ce au fiert si legumele si orezul,acesta se pune peste legume si se mai lasa 10 min la foc potrivit.Dupa ce a scazut sosul se opreste focul si se pune tocana in borcanele spalate si sterilizate la cuptor(le punem in tava de la aragaz si le bagam la cuptor la foc mic).Deasupra fiecarui borcan se pune cate o lingura de ulei si se pune in tava de la aragaz pe care o bagam la cuptor 1 ora la foc mic.Dupa o ora le scoatem si le punem capacele si mai dam la cuptor 20 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

BuniMaria 1

18.08.2012, 21:27

Valclaudia 1

20.08.2012, 18:15

Cand ai copii vegetarieni si dai de astfel de retete le treci la favorite. Si cu prima ocazie te pui pe treaba...

alinutzika 1

25.09.2012, 16:29

socrul meu, care e mare bucatar pune asa ceva pe iarna...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Zacusca rapida