Desert prajitura cu biscuiti

de cristinutanicolita in Dulciuri, 2 Aug 2020 | 2616 vizualizari

 

Retete de vara! o prajitura usoara care nu necesita coacere, se face cu ce ai prin camara-frigider.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiți
  • 200 g napolitane cu vanilie
  • 200 g miez de nuca
  • 80 g ciocolata cu alune
  • 80 g ciocolata cu biscuiți
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt
  • Esență de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu biscuiti:

Intr-un castron se pun biscuiții rupți cu mana,napolitanele maruntite. Nucile se taie grosier și se adaugă peste biscuiți. Se adaugă ciocolata cu biscuiți, mărunțită. 

Se pune laptele împreună cu untul, ciocolata cu alune și se fierbe cca 7-8 min. Se ia de pe foc și se adaugă esenta de rom. 

Se toarnă siropul treptat peste biscuiți, amestecând cu o spatula. 

Se tapetează o forma cu folie alimentară,se toarnă amestecul de biscuiți, se apasă cu o lingura.

Se acoperă prajitura cu folie alimentară și se da la rece câteva ore sau peste noapte. 

Se răstoarnă prajitura pe un platou,se îndepărtează folia alimentară.

Pofta bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

03.08.2020, 20:03

Ce ar merge o bucatica acum! Sa fie si rece!

abstract01 1

03.08.2020, 22:57

Panacris 1

04.08.2020, 08:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti