Gem de gutui

de cristinutanicolita in Dulceata / Gem, 30 Oct 2019 | 369 vizualizari

 

Inspiratie Dia!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui-cantarite după ce au fost curățate de cotor
  • 500 g zahar
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se spala bine.


Se curăță de coaja, cotor si stricăciuni.


Se taie cuburi si se pun intr-o oala si se adauga apa cat sa le acopere.


Se pune oala pe foc si, după ce da in clocot, se lasă să fiarbă 10 min.


Se strecoară și se păstrează zeama.


Gutuile impreuna cu zahărul și o cana de zeama ( in care au fiert), se pun la fiert, la foc mic cca.40 min.


Cand este gata, se paseaza cu blenderul si se mai fierbe 10 min (daca mai e este nevoie se mai pune zeama ).


Se pune gemul fierbinte in borcane, se acoperă borcanele cu o patura groasa si se lasă pana a doua zi!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

30.10.2019, 19:25

Este un gem savuros si imi place foarte mult! Merge foarte bine si fara sa fie pasat, ca sa se simte bucatile de gutui!

Adi 1

30.10.2019, 20:31

Bun!

dantes 1

01.11.2019, 09:54

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

13642 puncte

Bya Ralu

9840 puncte

MotanLaOale

8126 puncte

Constelatialeu

4816 puncte

Rocsi

4674 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de curcan
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui cu trandafiri