Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete / Conserve

Cum pastram tartufo?

In Conserve la 16 Aug 2015

Borcanul se spala foarte bine si se lasa sa se usuce. Bucatiile se curata foarte bine si se lasa sa se usuce. Se pot pune in bucati de hartie, intr-un borcan, dar trebuie verificat mereu ca hartia sa fie uscata. Se pot de altfel si congela in bucati de hartie. Eu am folosit alta...

Sfecla rosie in otet

In Conserve la 25 Feb 2014

Sfecla se curata de coaja si se taie cuburi sau fiecare cum doreste. Se pun in borcane curate, spalate si uscate in cuptor. Intre sfecla se pun si feliile de hrean, boabele de mustar si piper. Intr-o cratita se pune otetul, apa, zaharul, sarea si foile de dafin la fiert. Cand da in...

Zacusca de fasole

In Zacusca la 16 Sep 2013

Fasolea se lasa peste noapte in apa,iar a doua zi se pune la fiert,se schimba cele trei ape si se lasa pana fierbe bine. Ceapa se taie bucati si se pune in robotul de bucatarie,se paseaza marunt. Ardeii kapia se coc pe gratar,se curata de pielite si de samburi si se pun tot in robotul de...

Zacusca de vinete 2

In Zacusca la 8 Sep 2013

Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un capac,se amesteca din cand in cand,se fierbe cam o ora jumatate. Vinetele,ardeii kapia si gogosarii se coc pe gratar,se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala...

Detoxifiant de sfecla

In Conserve la 3 Iul 2013

Sfecla se curata de coaja si se taie bucati.Morcovul il curatam si il taiem rondele. Ingredientele se pun in robotul de bucatarie,se adauga sarea si piperul.Se mixeaza totul bine,daca pasta este prea groasa se mai adauga apa. Rezultatul ar trebui sa fie un suc,mie mi-a iesit o pasta...

Dulceata de ardei iute

In Conserve la 13 Iun 2013

Ardeii se pun intr-un vas cu apa rece, se spala bine si se incepe curatarea lor de nervuri si seminte. Se taie in bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie (al meu nu marunteste asa de bine). Intr-o oala se pune otetul impreuna cu zaharul pe foc. Cand se formeaza un sirop se adauga...

Pasta de leustean

In Conserve la 29 Mai 2013

Se curata frunzele de pe firul de leustean si se pun intr-un castron mare cu apa. Se clatesc bine si se baga in robotul de bucatarie,impreuna cu sarea si 2 linguri de ulei de masline. Se mixeaza bine,pana devine totul o pasta.Se umple borcanul(iese un borcanel de 250 g cred ca e).Deasupra...

Telemea in ulei de masline

In Conserve la 21 Mai 2013

Telemeaua de vaca se taie cuburi potrivite(nu foarte mici),se pun intr-un castron,se adauga condimentele deasupra,dupa care le punem intr-un borcan. Se toarna ulei de masline,boabele de piper,si restul de condimente care le-am enumerat mai sus. Se infileteaza bine,se lasa la macerat timp de...

Castraveti in otet

In Muraturi la 5 Oct 2012

Se clatesc castravetii sub jet de apa rece. Pe fundul borcanului se pun 2-3 foi de dafin, se aseaza castravetii, punem rondele de ceapa si morcov, adaugam boabe de mustar si piper, deasupra punem frunzele de marar. Intr-o oala se pun 2 l apa, 1 l de otet, sarea si zaharul si se pune pe foc....

Gogonele murate

In Muraturi la 3 Oct 2012

Se spala gogonelele sub jet de apa rece. Se aseaza intr-un bidon de plastic de 5 l. Intre ele se pun rondele de ceapa si fasii de morcov, de hrean si feliute de telina si feliute de usturoi. Deasupra punem si frunzele de telina. Intr-o oala se pun 3 l jumatate de apa, adaugam 3 linguri si...

Zacusca

In Zacusca la 20 Aug 2012

Ceapa se curata si se da toata prin robotul de bucatarie,o maruntim bine si o punem intr-o oala cu 1 litru de ulei si o lasam la foc mic timp de 1 ora jumate.Intre timp se coc vinetele,ardeii kapia si gogosarii.Ardeii kapia si gogosarii se pun intr-o oala,punem sare si se acopera cu un capac.Se...

Mure la congelator

In Conserve la 7 Aug 2012

Dintr-un kilogram de mure ies cam 3-4 pungute.Se spala bine cu apa rece, care sunt stricate se arunca si se lasa intr-o sita la uscat cateva ore, dupa care cu o lingura se pune in pungi cate 2-300 de grame (fiecare cat doreste) si se baga la congelator.

Tarhon in otet

In Conserve la 15 Iun 2012

Tarhonul se taie fasii medii(nici prea mici,nici mari,se mai marunteste cand se pune la mancare).Se pune intr-un castron,se pune sare si se lasa 3-4 ore.Se pune intr-un borcan tarhonul si se umple cu otet,se inchide bine si se lasa la rece

Afisate 1 - 13 din 13 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]