Zacusca de vinete 2

de Bya Ralu in Zacusca, 8 Sep 2013 | 3365 vizualizari

 

Anul acesta am facut putin diferit zacusca,a iesit super buna la fel si cea de anul trecut.
Mi-au iesit mai putine borcane pentru ca ardeii kapia nu au fost foarte carnosi...sa fiti atenti sa cumparati ardei mari .

 

INGREDIENTE

  • 8 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 3 kg de gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 l suc de rosii
  • 2 plicuri de conservant
  • 1 l ulei
  • 5 foi de dafin
  • 3 linguri de sare mare
  • 1 lingurita piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete 2:

Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un capac,se amesteca din cand in cand,se fierbe cam o ora jumatate.

Vinetele,ardeii kapia si gogosarii se coc pe gratar,se curata de coaja si se dau prin masina de tocat.

Se pun intr-o oala mare,impreuna cu ceapa fiarta,sarea,piperul,foile de dafin.Se amesteca bine si se pune la fiert la foc mic,cam 1ora.Adaugam si conservantul si sucul de rosii si mai lasam la fiert jumatate de ora-1 ora.

Se amesteca mereu pentru a nu se arde zacusca.

Borcanele se spala din timp si se pun la uscat.

Cand zacusca este gata ,borcanele se pun intr-o tava de cuptor,sau se pune cate o lama de cutit si se toarna cate putin din zacusca pana completam toate borcanele.

Incalzim putin ulei pe foc si turnam deasupra la fiecare borcan de zacusca.

Se inchid bine borcanele cu capace curate.

In oala in care am facut zacusca am pus apa,o incalzim si punem borcanele cu hartie printre ele si lasam la sterilizat.Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai lasa 10-15 minute.Se lasa in apa pana a doua zi.

Mi-au iesit cam 22 de borcane mici.

 

 

TIPS-URI

1

Uleiul care se pune deasupra nu trebuie sa fie foarte fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Zacusca de vinete 2-0
Zacusca de vinete 2-1
Zacusca de vinete 2-2
Zacusca de vinete 2-3
Zacusca de vinete 2-4
Zacusca de vinete 2-5
Zacusca de vinete 2-6

COMENTARII (44)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

09.09.2013, 16:19

Panacris

Panacris 1

18.08.2014, 19:54

P.S. Cred că mergea și fără conservant

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.09.2016, 18:44

probabil....dar cum nu sunt experta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!