Mititei facuti in casa

de simona72 in Mancaruri cu carne, 12 Mai 2015 | 8775 vizualizari

 

Nu sunt un mare fan al mititeilor pentru ca am mari rezerve atunci cand ii mananc. Ma uit de 2-3 ori de la taraba de unde-i cumpar, iar pasta gata pregatita cumpar doar de la o anumita macelarie din oras. Nu cred ca tine de fitze acest lucru, dar mi-a fost rau de multe ori dupa consumul de mititei. Sunt buni, nimic de zis, mai ales intr-o zi frumoasa de primavara sunt bine veniti...Cu 3-4 zile inainte de 1 Mai, am vazut pe FB, o reteta video cum poti sa faci mititei in casa. Imi cer scuze ca nu am retinut a cui era reteta, dar eram atat de hotarata sa fac incat nu m-am mai gandit la restul... Va sfatuiesc sa incercati si voi, acasa, nu este foarte greu, trebuie sa respectati cateva reguli de baza: sa fie carnea in amestec si proaspata, sa fie carnea bine framantata, sa se foloseasca putina grasime si zeama de oase(spun cunoscatorii). Ai mei au iesit foarte gustosi, doar putin seci pentru ca nu am folosit grasime, iar zeama de oase am inlocuit-o cu apa...

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pulpa de porc
  • 600 gr pulpa de vitel sau vita
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura paprika afumata
  • 2 linguri paprika dulce
  • 2 linguri cimbru uscat
  • 1 lingurita plina bicarbonat de sodiu
  • 200 ml apa calduta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei facuti in casa:

Se spala carnurile, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste bine la robotul de bucatarie. Daca folositi masina de carne o treceti de 2 ori prin masina. Punem carnurile tocate in bolul robotului si adaptam carligul pentru framantat. Pornim robotul si lasam sa framante carnea 10 minute. Aici, mi-am facut o alta "dambla", am oprit putina carne din cea tocata pentru a incerca si niste mitiei cu influente arabesti.

Am adaugat condimentele sare si piper proaspat macinat, paprika, cimbru si bicarbonat. Am pornit robotul si am lasat sa framante alte 10 minute. Din cand in cand opream si curatam marginile cu o spatula. Am turnat cate putina apa calada in timp ce robotul framanta mititeii, iar cand au ajuns loa culoarea, gustul si consistenta dorita am oprit din framantat. In total mititeii au fost framantati in jur de 30 minute. Am pus carnea intr-un bol, am presat-o putin sa nu ramana goluri de aer si am invelit-o bine in folie alimentara. Am lasat carnea la frigider o zi si jumatate, apoi cu mainile umede le-am dat forma de mititei si i-am prajit pe gratar la foc de lemne. Se servesc calzi cu mustarul preferat. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

apa sau zeama de oase sa fie calduta

2

gustati carnea si adaugati pastei mirodenii dupa gust

3

este important sa framantati bine carnea si sa o lasati la frigider cel putin 24 ore

4

la mititeii arabesti am adaugat pe langa sare, piper, apa si bicarbonat, sumac si amestecul berbere

5

se poate adauga carne de oaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei facuti in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Corinuta 1

29.05.2015, 21:39

ce buni or fi!

Ancutsa 1

02.05.2020, 13:31

Nici eu nu prea consum mititei, insa ai tai mi-au facut pofta!

Anett 1

01.05.2022, 20:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pasta de mici