Chiftelute cu maioneza

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2011 | 8535 vizualizari

 

Una dintre mancarurile care nu-mi lipsesc de pe masa de sarbatori. O prefer mai degraba decat salata boeuf sau orice alta salata rece.

 

INGREDIENTE

pentru chiftelute:

  • 600-700 gr carne tocata amestec vita , porc
  • un cartof
  • 3 catei usturoi
  • un ou
  • o ceapa
  • 100 ml lapte
  • o chifla
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat

pentru maioneza:

  • 3 oua,
  • 900 ml ulei
  • sare
  • zeama de lamaie

in plus

  • 8-9 cepe de marime potrivita
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • zahar
  • sare
  • piper
  • 80-100 ml otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu maioneza:

Intai preparam chiftelutele:

Carnea tocata o amestecam cu chifla inmuiata in lapte si apoi stoarsa, cartoful dat pe razatoare, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, ou, patrujelul, potrivim de sare si piper si amestecam bine bine ,pana obtinem un amestec omogen, bine legat.

Cu mainile umede, formam bilute de marimea unei nuci( nuca mica:))) ) pe care le plonjam intr-o farfurie cu faina de grau, le modelam frumos si le prajim bine in ulei incins , pe toate partile.

Maioneza eu o prepar foaaaarte simplu, in cateva secunde, dupa metoda de aici

Ceapa o lasam intr-un vas cu apa rece, de seara pana dimineata (asta pt ca prin aceasta metoda se reduce din usturimea ochilor la curatat:))) )

O curatam apoi o taiem julien.

Intr-un vas punem aproximativ 2 l apa in care adaugam otetul, foi de dafin, boabe de piper, zahar. Trebuie sa obtinem un lichid dulce/acrisor/sarat (ati inteles, da?:))) ).

In momentul in care clocoteste apa, adaugam ceapa taiata si amestecam usor.

Fierbem timp de aproximativ 15 minute dupa care o scoatem intr-o strecuratoare mare si o lasam la scurs si racit.

 

Amestecam 2/3 din maioneza cu ceapa marinata si amestecam cu chiftelutele.. Restul o lasam pentru ornat.

Chiftelutele absorb multa maioneza , asa ca nu o puneti pe toata decat cu putin timp inainte de servire.

Repartizam in boluri, ornam si dam la rece sau..servim ;)

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

ela 1

30.01.2011, 15:44

DIANA B 1

03.02.2011, 15:17

Ceapa asta dulce-acrisoara , eu o alatur langa un peste in sos marinat ... este delicios
Bine ca n-ai zis dulce-amarui , ca mi-ar fi fost frica de cutremur ... chiar asa ... cati ani aveati voi in '77 ??? sau erati doar scrisoare de dragoste

babi5 1

01.10.2013, 18:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta invartita cu mere
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!