Friptură de curcan cu pere în vin roşu

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2015 | 1132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Friptură de curcan
    • 2 pulpe de curcan
    • 1 ceapă mare
    • 2 ardei
    • 1 ardei kapia
    • 1 roşie mare
    • condimente, sare, piper, cimbru, măghiran, busuioc
    • 1,5 cană vin roşu
    • puţin ulei
    Pere în vin roşu demisec
  • 5 pere verzi (mai tari, nu foarte dulci)
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriţă scorţişoare
  • 2 căni de vin roşu demisec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de curcan cu pere în vin roşu:

Friptura de curcan


Feliem carnea de curcan şi o condimentăm cu sare, piper, busuioc, cimbru, măghiran. Lăsăm carnea condimentată la rece pentru câteva ore. Apoi o aşezăm într-o tavă, de preferat de ceramică. Punem deasupra ardei, ardei kapia, roşii, ceapă, usturoi şi turnă vin roşu demisec aproximativ o cană. Acoperim cu o folie de aluminiu şi o dăm la cupto pentru 25-30 minute. Îndepărtăm folia apoi mai adăugăm vin şi piţin ulei. Lăsăm la cuptor până când se rumeneşte. Timp de coacere 50-60 minute.


Garnitura de pere în vin roşu demisec


Curăţăm perele, le tăiem în două, îndepărtăm seminţele şi le fierbem în două cani de vin timp de 25-30 minute la foc mic. Adăugăm o lingură de unt, o lingură de miere şi o lingurişă de scorţişoare. Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru încă 5 minute.



Pentru cei care iubesc usturoiul, un mujdei este bine venit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de curcan cu pere în vin roşu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Zamfira 1

14.11.2015, 21:39

Zamfira 1

14.11.2015, 21:40

Mihaela a fost o noutate absoluta, multumesc!!!!

Zamfira 1

14.11.2015, 21:42

Cris draga mea, daca stai sa calci toatea ziua )))) esti o draguta, multumesc, o sa vezi, o sa va placa muuult de tot....sa incercati si mujdeiul langa (n-as fi crezut ca merge dulce cu usturoiul) A FOST O EXPLOZIE DE GUSTURI!!!!! Te pup!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat