Friptură de curcan cu pere în vin roşu

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2015 | 4739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Friptură de curcan
    • 2 pulpe de curcan
    • 1 ceapă mare
    • 2 ardei
    • 1 ardei kapia
    • 1 roşie mare
    • condimente, sare, piper, cimbru, măghiran, busuioc
    • 1,5 cană vin roşu
    • puţin ulei
    Pere în vin roşu demisec
  • 5 pere verzi (mai tari, nu foarte dulci)
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriţă scorţişoare
  • 2 căni de vin roşu demisec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de curcan cu pere în vin roşu:

Friptura de curcan

Feliem carnea de curcan şi o condimentăm cu sare, piper, busuioc, cimbru, măghiran. Lăsăm carnea condimentată la rece pentru câteva ore.  Apoi o aşezăm într-o tavă, de preferat de ceramică. Punem deasupra ardei, ardei kapia, roşii, ceapă, usturoi şi turnă vin roşu demisec aproximativ o cană. Acoperim cu o folie de aluminiu şi o dăm la cupto pentru 25-30 minute. Îndepărtăm folia apoi mai adăugăm vin şi piţin ulei. Lăsăm la cuptor până când se rumeneşte. Timp de coacere 50-60 minute.

Garnitura de pere în vin roşu demisec

Curăţăm perele, le tăiem în două, îndepărtăm seminţele şi le fierbem în două cani de vin timp de 25-30 minute la foc mic. Adăugăm o lingură de unt, o lingură de miere şi o lingurişă de scorţişoare. Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru încă 5 minute.

 

Pentru cei care iubesc usturoiul, un mujdei este bine venit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de curcan cu pere în vin roşu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Zamfira 1

14.11.2015, 21:39

Zamfira 1

14.11.2015, 21:40

Mihaela a fost o noutate absoluta, multumesc!!!!

Zamfira 1

14.11.2015, 21:42

Cris draga mea, daca stai sa calci toatea ziua )))) esti o draguta, multumesc, o sa vezi, o sa va placa muuult de tot....sa incercati si mujdeiul langa (n-as fi crezut ca merge dulce cu usturoiul) A FOST O EXPLOZIE DE GUSTURI!!!!! Te pup!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in vin rosu la tigaie