Meniu de 1 Mai

de vasimur in Mancaruri cu carne, 20 Mai 2020 | 1565 vizualizari

 

Meniu de 1 Mai… unu’ mai bun nici că există… mici și bere, o plăcere! Și pe deasupra, cartofi tăiați rondele prăjiți, exact cum obișnuiam să facem la bunici, în copilărie, pe plită. Am cumpărat mici gata formați și cărnat semiafumat, special pentru grătar. Evident că micii de casă ar fi fost poate mai buni dar vă garantez că oricum acest meniu este o bunătate! Încercați-l și voi pentru că merge oricând aveți poftă de mici! Pentru mine această zi este specială motiv pentru care fac acest meniu, în fiecare an, de 1 Mai!

 

INGREDIENTE

  • 10 bucăți mici, proaspeți
  • 4 bucăți de cârnat semiafumat, pentru grătar
  • 2-3 cartofi mari, pentru garnitură
  • sare mare
  • muștar, pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meniu de 1 Mai:

Curățăm cartofii, îi spălăm bine, îi uscăm cu prosoape de bucătărie și-i tăiem rondele, de grosimea unui deget. Putem să-i presărăm cu puțină sare, dacă dorim.

Încingem bine grătarul electric (pe treaptă superioară) și presărăm puțină sare mare, în zona pentru copt legumele. Sarea va împiedica să se lipească cartofii de grătar și va face să se coacă cam ca și pe plită! Când grătarul este bine încins, așezâm micii, cârnații și cartofii, punem capacul și lăsăm cam 10-15 minute. Ridicăm capacul și întoarcem ingredientele pe partea cealaltă. Punem capacul și lăsăm cam tot așa vreo 10-15 minute. Când sunt bine rumenite, scoatem ingredientele pe un platou pentru servit sau pe o farfurie.

Important:  Pentru ca micii să rămână suculenți, gătiți la temperatură mare pentru ca să se închidă porii și să nu iasă sucul din ei. Nu-i țineți prea mult la prăjit deoarece se usucă și nu mai sunt la fel de gustoși!

Serviți micii și cârnații la grătar, cu cartofii copți drept garnitură și neapărat cu muștar! Puteți însă servi cu orice fel de garnitură vă place și cu murăturile preferate sau cu o salată de crudități. Bineînțeles că puteți servi micii și cârnații doar cu pâine și muștar.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți să folosiți și o tigaie gril pentru ca să prăjiți micii, cârnații și cartofii numai că veți face cam mult fum în bucătărie.

2

Dacă folosiți tigaie gril, încingeți-o bine și gătiți micii și cârnații la foc mare (fără ulei!) – carnea trebuie să sfârâie la prăjit.

3

Puteți prăji micii și cârnații și pe gratar cu cărbuni și vor fi mult mai gustoși!

4

Pentru ca să rămână suculenți nu trebuie să țineți micii și cârnații prea mult pe grătar deoarece se usucă!

5

Puteți servi micii și cârnații la grătar, cu orice fel de garnitură vă place și bineînțeles, cu murăturile preferate sau cu o salată de crudități!

Daca ti-a placut reteta noastra "Meniu de 1 Mai" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vestita salata Barbie

de Ksenya 5

ieri la 12:50

Reteta de prune murate in otet

pe 27.11 la 17:02

Reteta de prajitura invizibila cu mere

pe 24.11 la 23:05

Reteta de Tiramisu cu ciresata

pe 24.11 la 18:33

Reteta de placinta calorica

pe 24.11 la 18:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hachis Parmentier