Castraveti in otet

de Bya Ralu in Muraturi, 5 Oct 2012 | 5692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • frunze de marar
  • 1 plic de mustar boabe
  • 1 plic de piper negru boabePentru zeama:
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 500 g zahar
  • 3 linguri sare mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Se clatesc castravetii sub jet de apa rece. Pe fundul borcanului se pun 2-3 foi de dafin, se aseaza castravetii, punem rondele de ceapa si morcov, adaugam boabe de mustar si piper, deasupra punem frunzele de marar.

Intr-o oala se pun 2 l apa, 1 l de otet, sarea si zaharul si se pune pe foc. Dupa ce a dat un clocot se opreste. Borcanele se pun pe ceva metalic pentru a nu crapa de la lichidul fierbinte. Se torna lichidul in borcane, se strang bine cu capac si intr-o oala cu apa cat sa fie pana la gatul borcanelor se sterilizeaza. Dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa 10-15 minute. Se acopera cu un prosop si se lasa pana a doua zi, se depoziteaza in beci sau in camara intr-un loc intunecat.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

20.03.2013, 00:44

da s-au terminat repede!trebuie sa fac mai multi

Panacris 1

17.09.2013, 15:14

Bya Ralu 1

17.09.2013, 17:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in otet