Zacusca

de Bya Ralu in Zacusca, 20 Aug 2012 | 4501 vizualizari

 

e pentru prima data cand fac zacusca,reteta mi-a dat-o mama mea:) a iesit super super buna:d!din cantitatea asta ies cam 20-21 de borcane (de 450 sau 400)

 

INGREDIENTE

  • 6 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 3 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 1 l ulei
  • 2 linguri jumate de sare mare
  • putin piper alb(1 lingurita)
  • 400 g pasta de bulion
  • 2 plicuri conservant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Ceapa se curata si se da toata prin robotul de bucatarie,o maruntim bine si o punem intr-o oala cu 1 litru de ulei si o lasam la foc mic timp de 1 ora jumate.Intre timp se coc vinetele,ardeii kapia si gogosarii.Ardeii kapia si gogosarii se pun intr-o oala,punem sare si se acopera cu un capac.Se curata vinetele cat sunt inca calde,dupa care incepe sa curatam ardeii si gogosarii,se curata si de seminte,zeama care ramane de la ardei se strecacoara cu o sita si se pastreaza.Se dau toate prin masina de tocat.Avem nevoie de o oala mare,cu pereti dublii,se adauga legumele tocate si ceapa fiarta in ulei.Punem sarea si piperul si le lasam la foc mediu si amestecam continuu.Se pun foile de dafin si conservantul.In zeama de la ardei strecurata punem bulionul,amestecam bine si adaugam totul in oala.Se lasa la foc timp de 1 ora 1/2-2 ore.Se pune fierbinte in borcane,se indeasa bine ca sa nu ramana bule de aer,iar deasupra adaugam putin ulei incalzit.Se pune capacul pe fiecare borcan si se pun intr-o tava si se da la cuptor10-15 minute si se lasa acolo pana a doua zi.Borcanele se pun in loc rece si intunescos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

diaconta 1

05.09.2013, 14:14

Nu "va spui" tu Gaby,ca 'paia faceti si voi si nu vreau,lasa sa fie numai a mea buna di tat

roxana_simona 1

05.09.2013, 16:46

buna zacusca

Bya Ralu 1

05.09.2013, 16:49

nu sunt pozele de asa masura sa fiu fica-ta))da ce si mona face zacusca la fel?))))))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole boabe