Zacusca

de mihasara in Zacusca, 9 Oct 2015 | 1179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 l bullion
  • 1 l ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

  1.  Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs cateva ore.
  2. Se curata si celelate legume.
  3. Se toaca ceapa si morcovii (eu folosec robotul).
  4. Se pune ceapa la calit in litrul de ulei pana devine transparenta.
  5. Adaugam morcovii dati prin masina de tocat sau prin robot.
  6. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.
  7. De preferat sa se foloseasca o oala de tuci.
  8. Adaugam si gogosarul dat tot prin masina si amestecam bine.
  9. Lasam sa fiarba putin si adaugam si vinetele date prin masina sau taiate marunt.
  10. Verificam daca ceapa mai este crocanta , daca nu este inseamna ca zacusca este aproape gata.
  11. Potrivim de sare, adaugam piperul si foile de dafin.
  12. Adaugam si bulionul si lasam sa mai clocoteasca putin.
  13. Pregatim borcanele(le spalam bine si le uscam in cupor-in felul acesta le si sterilizam)
  14. Lasam sa se raceasca putin zacusca si o turnam in borcane.
  15. Le inchidem bine si le bagam 10 minute la cuptor.
  16. Le lasam acolo pana la racirea completa (pana a doua zi) dupa care le putem depozita in camara. 
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

-Licurici-

-Licurici- 1

09.10.2015, 10:18

mmm... buna rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53