Zacusca

de mihasara in Zacusca, 9 Oct 2015 | 1536 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 l bullion
  • 1 l ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:


  1. Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs cateva ore.

  2. Se curata si celelate legume.

  3. Se toaca ceapa si morcovii (eu folosec robotul).

  4. Se pune ceapa la calit in litrul de ulei pana devine transparenta.

  5. Adaugam morcovii dati prin masina de tocat sau prin robot.

  6. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.

  7. De preferat sa se foloseasca o oala de tuci.

  8. Adaugam si gogosarul dat tot prin masina si amestecam bine.

  9. Lasam sa fiarba putin si adaugam si vinetele date prin masina sau taiate marunt.

  10. Verificam daca ceapa mai este crocanta , daca nu este inseamna ca zacusca este aproape gata.

  11. Potrivim de sare, adaugam piperul si foile de dafin.

  12. Adaugam si bulionul si lasam sa mai clocoteasca putin.

  13. Pregatim borcanele(le spalam bine si le uscam in cupor-in felul acesta le si sterilizam)

  14. Lasam sa se raceasca putin zacusca si o turnam in borcane.

  15. Le inchidem bine si le bagam 10 minute la cuptor.

  16. Le lasam acolo pana la racirea completa (pana a doua zi) dupa care le putem depozita in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

-Licurici- 1

09.10.2015, 10:18

mmm... buna rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu vinete si morcovi