Zacusca cu vinete

de nadina73 in Zacusca, 17 Mar 2010 | 5922 vizualizari

 

noua ne plec tare mult pe paine uscata,e grozava

 

INGREDIENTE

  • 5kg ardei rosu gras(gogosari)
  • 1-1,5kg morcov
  • 1 kg ceapa alba
  • 7-8 kg vinete
  • 1 litru ce ulei
  • foi de dafin 7-8 buc
  • 2 lingurite de sare
  • piper macinat
  • 2 cutii de 8oo g pasta de tomate(bulion de casa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete:

Ardeiul se spala si se prajesc pe plita ,apoi se lasa intr-un castron cu sare acoperiti ,apoi se curata si se toaca prin masina de carne


Vinetele se prajesc si ele si se lasa la scurs apoi se toaca bine


Ceapa si morcovul se toaca prin masina de carne si se calesc in ulei aproximativ 1 ora buna ,apoi se amesteca cu ardeiul tocat si vinetele ,se pune sare,piper,foile de dafin,pasta de tomate si se lasa sa fiarba la foc mic 3-4 ore ,amestecand din cand in cand sa nu se prinda.


Se pun in borcane fierbinti (eu le spal si le pun in cuptor sa se infierbinte bine) se scoate cate un borcan din cuptor se pun intr-o farfurie iar cu un polonic se pune zacusca in borcane,apoi se pune capacul si se pun intre paturi(la dunt)2 -3 zile pana se racesc borcanele.


cu cat se pun mai multe vinte cu atat iasa mai pastoasa zacusca noua asa ne place ,iar de la ardeiul prajit are un gust fantastic de bun


Este grozava pe timp de iarna si in zilele de post e minunata



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nadina73 1

28.05.2010, 01:39

roxana pana vine mama trade o fuga la mine .............sincer sa ma uit nu stiu daca mai am

nadina73 1

28.05.2010, 01:39

e o ideie buna ca orcium e vineri deja ,am sa caut dimineata

teodora 1

04.06.2010, 01:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

Empanadas / Pateuri  cu ton

ieri la 21:25

RETETA RECOMANDATA
Zacusca sarbeasca