Zacusca cu vinete

de nadina73 in Zacusca, 17 Mar 2010 | 6374 vizualizari

 

noua ne plec tare mult pe paine uscata,e grozava

 

INGREDIENTE

  • 5kg ardei rosu gras(gogosari)
  • 1-1,5kg morcov
  • 1 kg ceapa alba
  • 7-8 kg vinete
  • 1 litru ce ulei
  • foi de dafin 7-8 buc
  • 2 lingurite de sare
  • piper macinat
  • 2 cutii de 8oo g pasta de tomate(bulion de casa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete:

Ardeiul se spala si se prajesc pe plita ,apoi se lasa intr-un castron cu sare acoperiti ,apoi se curata si se toaca prin masina de carne


Vinetele se prajesc si ele si se lasa la scurs apoi se toaca bine


Ceapa si morcovul se toaca prin masina de carne si se calesc in ulei aproximativ 1 ora buna ,apoi se amesteca cu ardeiul tocat si vinetele ,se pune sare,piper,foile de dafin,pasta de tomate si se lasa sa fiarba la foc mic 3-4 ore ,amestecand din cand in cand sa nu se prinda.


Se pun in borcane fierbinti (eu le spal si le pun in cuptor sa se infierbinte bine) se scoate cate un borcan din cuptor se pun intr-o farfurie iar cu un polonic se pune zacusca in borcane,apoi se pune capacul si se pun intre paturi(la dunt)2 -3 zile pana se racesc borcanele.


cu cat se pun mai multe vinte cu atat iasa mai pastoasa zacusca noua asa ne place ,iar de la ardeiul prajit are un gust fantastic de bun


Este grozava pe timp de iarna si in zilele de post e minunata



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

nadina73 1

28.05.2010, 01:39

roxana pana vine mama trade o fuga la mine .............sincer sa ma uit nu stiu daca mai am

nadina73 1

28.05.2010, 01:39

e o ideie buna ca orcium e vineri deja ,am sa caut dimineata

teodora 1

04.06.2010, 01:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zacusca