Zacusca de fasole boabe

de Corinuta in Zacusca, 26 Sep 2010 | 12295 vizualizari

 

Reteta mamei unde am si fost sa o facem pentru ca ea are "ustensilele" necesare :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole boabe
  • 1 kg ceapa 
  • 3 kg gogosari
  • 1 l ulei
  • 1 l bulion
  • 1-2 linguri sare 
  • 1/2 linguri piper macinat
  • 8 frunze de dafin
  • 1 lingurita salicil
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole boabe:

Fasolea se pune la inmuiat in apa de seara pana dimineata. A doua zi se schimba apa si se pune sa fiarba cca o ora la foc potrivit amestecand din cand in cand. Dupa ce a fiert se strecoara si se lasa la racit.


Ceapa se curata, se spala si se taie in patru, apoi se da prin masina de tocat carne. Gogosarii se spala, se curata si se taie felii, apoi se dau si ei prin masina de tocat. Ultima se toaca fasolea.


Intr-o cratita mare se pune uleiul la incis, se adauga ceapa si se caleste aprox. 10 minute, apoi se adauga gogosarii si se calesc impreuna inca 10-15 minute. Ultima se pune fasolea si se lasa sa fiarba impreuna invartind continuu. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga bulionul si frunzele de dafin si se fierb inca 20-30 minute. In ultimele 5 minute se pune si salicilul.


Dupa ce a fiert se pune in borcane - din aceasta cantitate ies cam 15-16 borcanele de 400 g - apoi se pun in paturi si se lasa vreo 2-3 zile la cald.

 

TIPS-URI

1

Ceapa se poate opari cateva minute in apa fierbinte inainte de macinare. Isi pierde din tarie si zacusca devine mai usor digerabila.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Corinuta 1

30.09.2010, 10:19

Nadinapupici la pitici si bunici

denyi 1

13.09.2011, 12:31

ffff buna acuma am terminat-o de facut delicioasa

Corinuta 1

25.09.2011, 13:08

multumesc deny! si eu am facut din nou anul asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete