Retete cu Margareta Cismasiu

1

Bucataras
incepator

Ineu

Bucataras din 04.09.2014

RETETE117
PRIETENI106
Retete / Mancaruri cu carne

Clisa fripta si pita picurata

In Porc la 3 Iun 2015

Se taie bucati mari de clisa. Daca are si fasii de carne prin ea, e perfect. Clisa se cresteaza de-a lungul si de-a latul bucatii. Partea de jos, cea cu soricul,se lasa necrestata. Acolo se infige o frigaruie. Frigaruile se fac din bete lungi, din lemn verde. Clisa se tine deasupra focului, de...

Chiftele cu oua de prepelita

In Mancaruri cu carne la 27 Mai 2015

                Carnea de vita si de porc se toaca impreuna, obtinandu-se un amestec.Se poate folosi doar carne de porc,dar sunt mai gustoase cu un pic de carne de vita.Se adauga pesmetul,cele 5 oua de prepelita, crude,usturoiul pisat marunt.Cine nu are...

Pui umplut

In Pui la 22 Mai 2015

Puiul se curata,se spala si se lasa sa se scurga bine.Se pregateste umplutura.Painea se inmoaie in apa.Se stoarce bine si se pune intr-un vas.Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa pana le scade toata apa. Dupa ce s-au racit se adauga peste paine. Maruntaiele de la pui se toaca marunt si se...

Mititei

In Mancaruri cu carne la 29 Apr 2015

Carnea se toaca de trei ori cu masina de tocat,cu ciur mic. Se adauga sare, piper, boia, cimbru, bicarbonat. Separat se prepara un sos de usturoi pisat si doua linguri apa. Se adauga peste carne si se amesteca bine. Tocatura se lasa 2-3 ore la gheata sau la rece. Se iau cu lingura cantitati...

Ficat de porc prajit

In Ficat la 27 Mar 2015

Ficatul se spala si se sterge bine cu servete absorbante.Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun bucatile de ficat. Se tin aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte pentru a fi patrunse bine. Cand sunt gata se scot din tigaie si se...

Friptura de iepure

In Iepure la 12 Mar 2015

Se prepara o marinata din: vin,otet,2-3 catei de usturoi,ceapa,foi de dafin,salvie,rozmarin,sare,piper.Iepurele se transeaza,iar bucatile de carne se pun in marinata pregatita.Se acopera cu un capac si se da la frigider pana a doua zi. A doua zi se scoate din timp carnea din frigider pentru a...

Cotlet de porc cu fructe uscate

In Porc la 11 Mar 2015

Carnea se sterge bine dupa care ,cu un cutit bine ascutit,se face o gaura,de-a lungul fibrei Se rasuceste cutitul pentru a se largi cat de mult gaura formata apoi se umple cu mixul de fructe uscate. Se indeasa bine, pentru a intra cat mai multe. Capetele de prind cu cate o sobitoare. Muschiul se...

Pulpa de porc cu sos de vin

In Porc la 1 Mar 2015

Am ales o bucata de pulpa de porc.De cu seara am pregatit o marinada din: un pahar de vin alb,un pahar otet,o cana de apa,3-4 foi de dafin,3-4 catei de usturoi,1 ceapa,sare,piper,cateva cuisoare.Am pus pulpa in marinada,am acoperit-o cu un capac si am lasat-o asa pana a doua zi....

Snitele crocante de porc

In Porc la 22 Feb 2015

Uleiul,boiaua,sarea si piperul se amesteca formandu-se o pasta.Carnea se sterge bine si se taie felii de 1cm grosime.Fiecare felie se bate sub o folie de nailon,pe ambele parti.                       Intr-un bol se sparg ouale,se adauga...

Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez

In Curcan la 30 Ian 2015

Pieptul de curcan se feliaza si se aranjeaza intr-o cratita.Se codimenteaza cu sare,piper,coriandru,cimbru,se toarna deasupra uleiul ,vinul si un pic de apa.Se adauga usturoiul pisat.Se  acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit,la foc mic, pana scade aproape toata zeama.Intre...

Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine

In Curcan la 21 Ian 2015

Carnea se fierbe aproximativ 30 min. in apa cu sare si 2 morcovi. Se scoate din apa, se codimenteaza bine cu sare si piper. Se unge cu miere, se pune intr-o cratita, se toarna vinul alb si se da la cuptor inca 1-1 1/2 ore. Intre timp pregatim sosul. Vinul rosu se pune la fiert cu zeama si...

Curcan cu ananas

In Curcan la 15 Ian 2015

Pulpele de curcan se dezoseaza si se taie fasii potrivit de mari.Se pregateste o marinada din ulei de masline,vin,sare,piper,cimbru,coriandru,usturoi.Se tine carnea in aceasta marinada cateva ore (ideal de seara pana dimineata) apoi se scoate si se pune intr-o tigaie.Sosul ramas se toarna...

Friptura de porc vietnamez

In Porc la 18 Dec 2014

Mai intai bucata de carne,intreaga, se prajeste un pic pe toate partile.Cand a capatat o crusta aurie se ia de pe foc si se pune intr-un vas cu care se va introduce la cuptor.Se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,coriandru,chimen macinat apoi se toarna vinul si uleiul deasupra.Se curata o ceapa...

Curcan in sos marinat

In Curcan la 4 Dec 2014

In afara de piept de curcan se pot folosi si pulpele.Carnea se spala , se zvanta bine si se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de curcan sau pulpele. Se lasa sa se prajeasca.Cand incepe sa se rumeneasca,se adauga faina,se amesteca si se stinge cu...

Pui grill

In Pui la 4 Dec 2014

Puiul se spala si se usuca bine.Din ingredientele de mai sus se pregateste un sos cu care se unge puiul peste tot.Restul,se toarna peste pui.Se pune puiul intr-un vas,se acopera cu un capac si se lasa pana a doua zi. A doua zi se trage puiul in teapa si se pune la copt in grillul cuptorului.Se...

Muschiulet de porc in crusta de piper

In Porc la 23 Noi 2014

Muschii se spala si se usuca bine.Boabele de piper se zdrobesc in piulita.Nu se toaca fin,sa ramana bucati mai mari de piper.Carnea se sareaza si se unge cu ulei apoi se da prin piperul zdrobit.Se infasoara strans in folie de aluminiu si se da la gratar. Se serveste calda,alaturi de garnitura...

Piept de curcan umplut

In Curcan la 4 Noi 2014

Ficatul,inima,pipota se fierb in apa cu sare.Dupa ce sunt fierte bine,se toaca marunt cu masina de tocat sau cu cutitul.Ciupercile se curata,se toaca marunt si se calesc cu ceapa tocata marunt. Painea se pune la inmuiat in apa,apoi se scurge bine si se amesteca cu ciupercile si...

Pulpe de curcan afumate

In Curcan la 3 Noi 2014

Se da jos pielea de pe pulpe,se spala si se pun in sare sa stea 4-5 zile.Se pregateste un bait din usturoiul zdrobit,ulei si condimente.Pulpele se spala de sare,se lasa sa se zvante apoi se ung bine de tot cu baitul,iar restul se toarna peste ele.Se mai lasa sa stea asa inca trei zile,timp in...

Piept de curcan afumat

In Curcan la 3 Noi 2014

Se da jos pielea de pe piept si se presara cu sare grunjoasa din abundenta.Se pune intr-un vas si se lasa sa stea patru zile.Carnea trebuie sa fie bine acoperita de sare.Nu va temeti,nu va fi prea sarata.Carnea isi ia numai cata sare este nevoie. Dupa cele patru zile se scoate...

Piept de curcan cu ghimbir

In Curcan la 29 Oct 2014

Pieptul de curcan se taie fasii inguste.Ceapa si morcovii se curata si se taie julien.Ghimbirul se curata si se da pe razatoare. Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins.Se adauga bucatile de carne si se calesc pana isi schimba culoarea.Se adauga ceapa si morcovii.Se calesc pana se...

Piept de pui cu susan

In Pui la 28 Oct 2014

Pieptul de pui se spala si se taie fasii.Se face un amestec din sare,piper,cimbru,condimente pentru pui si se tavalesc prin el fasiile de pui.Intr-un bol se sparg ouale,se adauga smantana,mustarul si faina.Intr-un alt bol se amesteca pesmetul cu susanul.Fasiile de pui se dau prin amestecul de...

Pui cu rosii

In Pui la 25 Sep 2014

  Pieptul de pui se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se adauga doi catei de usturoi zdrobiti.Se lasa un minut la foc,apoi se adauga carnea.Bucatile de pui se rumenesc fumos.Rosiile se taie felii si se pun peste carne.Se adauga usturoiul tocat si se potriveste de...

Pulpe de curcan in stil asiatic

In Curcan la 14 Sep 2014

Din ingredientele mentionate se prepara un sos cu care se ung pulpele de curcan.Se pun intr-o cratita,se potrivesc de sare si piper ,se adauga ghimbirul si se toarna sosul deasupra.Se acopera cu un capac si se dau la cuptor.Dupa o ora se ia capacul de pe cratita si se da din nou la cuptor sa se...

Piept de curcan cu mere si coacaze negre

In Curcan la 9 Sep 2014

Pieptul de curcan se feliaza si se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,maghiran.Se amesteca 100ml vin cu sucul de mere si se toarna peste pieptul de curcan.Se lasa la macerat 24h.Se scoate pieptul de curcan , se pune intr-o tava ,se toarna peste el marinata si se da la cuptor. Merele se curata...

Afisate 1 - 24 din 24 retete    

Postari recente

publicat la 23.07.2015

Inghetata de banane

publicat la 23.07.2015

Limonada cu menta

publicat la 12.07.2015

Kodrit Kadir

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]