Retete cu Margareta Cismasiu

1

Bucataras
incepator

Ineu

Bucataras din 04.09.2014

RETETE117
PRIETENI106
Retete / Dulciuri

Inghetata de banane

In Dulciuri la 23 Iul 2015

Se aleg banane coapte foarte bine sau ,daca sunt mai verzi,se lasa cateva zile sa se mai coaca. Bananele se curata de coaja si se paseaza cu blenderul. Smantana pentru frisca se mixeaza bine. Cand incepe sa se intareasca, se adauga piureul de banane. Se mixeaza in continuare pana frisca e batuta,...

Kodrit Kadir

In Prajituri la 12 Iul 2015

Mai intai se incinge cuptorul si se pregateste forma.Intr-un vas mai inalt se pun cele 4 ling de zahar si se caramelizeaza. Cand zaharul e topit se roteste forma pentru a se distribui pe toti peretii vasului in mod uniform. Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul pana acesta se topeste.Se...

Prajitura cu piersici si lamaie

In Prajituri la 5 Iul 2015

                Piersicile se curata de samburi si se taie felii.Se pun intr-o tava cat sa acopere bine fundul acesteia si se presara zaharul.Cantitatea de piersici e orientativa,in functie de marimea acestora.Deasupra se presara migdalele taiate grosier si...

Brownies cu menta si marshmallow

In Prajituri la 29 Iun 2015

                   Untul si ciocolata se taie cuburi si se topesc impreuna la bain marie.Se lasa sa se racoreasca. Menta se zdrobeste cu blenderul, foarte fin apoi se adauga uleiul. Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza in compozitia de unt si...

Prajitura pufoasa cu visine

In Prajituri la 24 Iun 2015

Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul.Se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.Smantana,daca e prea groasa,se subtiaza cu putin lapte.Trebuie sa fie fluida.Se adauga peste oua si se mixeaza in continuare.La urma,se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se incorporeaza...

Crema de zahar ars cu oua de prepelita

In Dulciuri la 20 Iun 2015

 Intr-o cratita cu peretii inalti se caramelizeaza cele 4 ling de zahar.Cu zaharul caramelizat se tapeteaza peretii vasului.Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si batonul de vanilie.Se incalzeste doar pana se topeste zaharul.Ouale se bat intregi pana devin cremoase.Se incorporeaza...

Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

In Prajituri la 19 Iun 2015

 Mai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca,sa se poata taia.Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare.se adauga treptat uleiul si apa.Se mixeaza bine apoi se da deoparte.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat...

Rulada de bezea cu capsuni

In Prajituri la 19 Iun 2015

Albusurile se bat cu praful de sare pana se tin tare de paletele mixerului.Zaharul se adauga treptat si se mixeaza pana se topeste complet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Nivelati bine astfel ca stratul de bezea sa fie cat mai uniform.        ...

Dulceata de capsuni reteta dietetica, cu menta

In Dulceata / Gem la 18 Iun 2015

Dulceata de capsuni reteta Se aleg fructe mari, sanatoase, fara sa fie patate. Se spala bine in mai multe jeturi de apa si se curata de codite. Capsunile se amesteca cu gelifiantul si se pun la foc. Se adauga 3-4 felii de lamaie, cu tot cu coaja. Se lasa sa fiarba pana dulceata incepe sa se...

Dulceata de capsuni reteta cu ghimbir

In Dulceata / Gem la 18 Iun 2015

Dulceata de capsuni reteta Capsunii se spala si se curata de codite. Se pun la fiertcu o cana de apa intr-o cratita speciala pentru dulceata. Se fierb pana siropul incepe sa scada si sa se ingroase. In acest moment se adauga zaharul. Ghimbirul se curata si se da pe razatoarea mare. Dupa ce...

Dulceata din flori de maci salbatici

In Dulceata / Gem la 18 Iun 2015

Se folosesc doar petalele macilor. Deci, petalele odata desprinse, se scutura bine de stamine, iar daca mai raman cateva nu e nici o problema, vor da dulcetii acea culoare minunata. Petalele trebuie scuturate si apoi spalate in mai multe ape deoarece printe ele se pot ascunde insecte. Se lasa se...

Dulceata din flori de soc

In Dulceata / Gem la 18 Iun 2015

Florile culese se spala bine apoi se taie de pe inflorescenta sa ramana doar petalele, fara codite.E o munca migaloasa, dar merita efortul. Din apa si zahar se face un sirop potrivit de gros. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga florile de soc si lamaia felii. Se lasa sa fiarba in...

Fructe glazurate

In Dulciuri la 3 Iun 2015

Am ales fructe proaspete de sezon,si cateva exotice:capsuni, banane, struguri,kiwi, mere. Am incercat su cu cateva felii de piersici din compot, scurse bine de zeama. Si ananasul merge, la fel. Boabele de struguri le-am rupt de pe ciorchine, bananele le-am taiat in patru, kiwi l-am curatat si...

Negrese cu ciocolata,capsuni si ghimbir

In Prajituri la 27 Mai 2015

Ciocolata se pune la topit impreuna cu 150 ml lapte. Se ia de pe foc si se lasa la racit.Trebuie sa rezulte o compozitie cremoasa, nu sa se intareasca ca o glazura. Restul ingredientelor sa cantaresc si se pun intr-un bol. Se adauga crema de ciocolata (trebuie sa rezulte 6 linguri cu vraf de...

Inghetata de capsuni cu iaurt

In Dulciuri la 24 Mai 2015

Capsunele se zdrobesc cu blenderul vertical pentru a obtine piureul. Acesta se amesteca cu iaurtul. Smantana pentru frisca se bate,se adauga zaharul,iar la urma amestecul de capsuni si iaurt. Se omogenizeaza totul, se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru 3-4 ore. Deasupra am turnat...

Tort cu crema de menta si capsuni

In Torturi la 24 Mai 2015

           Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea,se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Compozitia se lasa deoparte si se bat albusurile spuma pana se intaresc. Se adauga zaharul, treptat si se mixeaza pana se topeste...

Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni

In Prajituri la 22 Mai 2015

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire. Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza piureul de capsuni. Acesta se obtine  zdrobind cativa capsuni cu blenderul. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Se...

Spuma de capsuni

In Dulciuri la 22 Mai 2015

Capsunele se spala si se curata de codite, apoi se lasa la scurs. Cand nu mai au apa, se mixeaza rezultand un piure subtire. Apa si zaharul se pun la foc impreuna cu batonul de vanilie. Se fierbe pana rezulta un sirop gros, ca la dulceata. Intre timp, albusurile se bat spuma cu praful de...

Fursecuri pufoase cu scortisoara

In Prajituri la 17 Mai 2015

Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat bine legat. Va fi un pic lipicios,dar se lucreaza cu masa si mainile infainate bine. Dupa ce s-a framantat bine aluatul, se intinde o foaie de 0.5 cm grosime. Se taie cu forma sau cu un pahar rondele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt...

Prajitura cu nuca de cocos si ananas

In Prajituri la 13 Mai 2015

Blat: Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Cand s-au intarit,se adauga,treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.In bezeaua formata se adauga faina, nuca de cocos si praful de copt amestecate. Se omogenizeaza totul cu o spatula, incet, de jos in sus. Compozitia...

Prajitura Mozaic

In Prajituri la 28 Apr 2015

Blat 1 : Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.Se adauga,treptat,uleiul si se omogenizeaza. La urma se adauga apa. Albusurile se bat spuma tare, pana se tin de paletele mixerului. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste complet. Peste...

Prajitura cu foi de bezea si nuca

In Prajituri la 26 Apr 2015

Albusurile se pun intr-un bol curat si se mixeaza pana se tin de paletele mixerului. Se adauga zaharul si zeama de lamaie putin cate putin si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si rezulta o bezea tare. Se adauga nuca macinata si se incorporeaza incet, cu ajutorul unei spatule. Din...

Cozonac cu ciocolata alba si fructe confiate

In Prajituri la 18 Apr 2015

Laptele caldut se amesteca cu drojdia, o lingura din cantitatea de zahar, ouale, 2 linguri faina. Restul de faina, zahar, untul moale, aromele se pun intr-un vas mare peste care se rastoarna amestecul de lapte si drojdie. Se framanta bine pana rezulta un aluat omogen. In acest moment se adauga...

Prajitura Vant spaniol

In Prajituri la 15 Apr 2015

Blat de cacao : Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu sarea,se adauga uleiul in fir subtire apoi apa.Se lasa deoparte si se mixeaza albusurile pana devin o bezea tare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste tot .Peste bezeaua formata se...

Tort cu mousse de ciocolata si capsuni

In Torturi la 3 Apr 2015

Intai se face blatul . Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare, se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Se omogenizeaza totul si se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana se...

Napolitane

In Prajituri la 17 Mar 2015

Intr-o craticioara se pune pe foc rahatul cu apa.Se amesteca intr-una in el pana se topeste complet.Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se ia de pe foc si se adauga nutella,stafidele si romul.Se amesteca bine,sa se omogenizeze. Se imparte crema in doua.Se ia prima foaie de...

Tort cu mousse de trandafiri si caise

In Torturi la 4 Mar 2015

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea, se adauga uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste. Se incorporeaza amestecul de galbenusuri amestecand incet, cu o spatula. Se...

Placinta intinsa cu branza

In Prajituri la 1 Mar 2015

Branza se freaca bine cu galbenusul si cu zaharul. Se adauga stafidele si aromele. Aceasta pasta se intinde pe foaia intinsa, se ruleaza si se da la cuptor. Cand e gata se pudreaza cu zahar pudra. Cu branza telemea Branza trebuie sa fie un pic mai uscata.Se rade pe toata suprafata foii...

Rulada cu crema de cocos

In Prajituri la 22 Feb 2015

 Blatul se rupe bucati si se mixeaza pana se face faramituri.Se adauga zaharul,esenta de rom si se omogenizeaza.Se incorporeaza gemul  pana cand devine o pasta foarte groasa,ca un aluat.                   Se pudreaza cu fulgi de cocos o...

Prajitura Pink

In Prajituri la 15 Feb 2015

Cele 7 albusuri se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se bate in continuare. La sfarsit se adauga budincile de capsuni si praful de copt. Se amesteca usor, de sus in jos. Compozitia se pune in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la...

Afisate 1 - 30 din 60 retete    

Postari recente

publicat la 23.07.2015

Inghetata de banane

publicat la 23.07.2015

Limonada cu menta

publicat la 12.07.2015

Kodrit Kadir

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Daca nu ar exista desenele animate, tu nu ai sti cu ce sa-ti ocupi timpul liber.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]