Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 19 Iun 2015 | 2182 vizualizari

 

Este o prajitura foarte aromata si racoroasa cu doua foi de pandispan subtiri, dar pufoase si moi, bine insiropate in mijlocul carora troneaza, din abundenta, crema de vanilie.Deasupra este jeleul de capsuni. O minunata combinatie cu un gust si o savoare aparte.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6oua,
  • 6ling zahar,
  • 6ling faina,
  • 3ling apa,
  • 3ling ulei,
  • un praf sare.
  • Crema;
  • 500ml smantana pentru frisca,
  • 500ml lapte,
  • 4ling zahar,
  • 1 budinca vanilie
  • Jeleu:
  • 200gr capsuni,
  • 4 ling zahar,
  • 2 plicuri gelatina
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni:

Mai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca,sa se poata taia.Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare.se adauga treptat uleiul si apa.Se mixeaza bine apoi se da deoparte.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste complet.Compozitia de galbenusuri se adauga peste albusurile spuma.Se amesteca incet cu o spatula pana se omogenizeaza.La urma se incorporeaza faina,la fel,mestecand usor,de jos in sus.Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.Se tine pana trece testul scobitorii.Blatul copt se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.


Intre timp,se face crema de vanilie.Budinca se fierbe cu laptele si zaharul conform instructiunilor de pe plic.Se lasa sa se raceasca.Smantana pentru frisca se bate si cand e aproape gata ,se adauga budinca racita.


Pentru jeleu ,capsunii se zdrobesc cu blenderul.Piureul rezultat se strecoara si se pune la fiert cu zaharul.Gelatina se lasa la hidratat in apa 10min.Cand zaharul s-a topit,se ia siropul de pe foc.Se opresc cateva linguri pentru a insiropa blatul.Cand s-a racorit,se adauga gelatina inmuiata si incalzita foarte putin.Se omogenizeaza totul.


Blatul se taie in doua foi,pe orizontala.Una din foi se aseaza pe o tava si se insiropeaza cu siropul oprit.Se pune jumatate din crema,se acopera cu felii de capsuni apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de crema.Se acopera cu a doua foaie apoi se insiropeaza.Deasupra se toarna jeleul cald.Prajitura se da la frigider pentru cateva ore,de preferat pana a doua zi.


Cu un cutit bine ascutit , cu lama uda ,se portioneaza prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Moni_alex 1

20.06.2015, 23:39

mirela0911 1

21.06.2015, 14:25

Ce buna trebuie sa fie!

-Licurici- 1

22.06.2015, 17:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

la 13:57

Prajitura inteligenta cu ciocolata

ieri la 20:53

Chifle pufoase

ieri la 20:35

Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

ieri la 19:28

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si visine