Negrese cu ciocolata,capsuni si ghimbir

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 27 Mai 2015 | 833 vizualizari

 

O minunata prajitura cu multa ciocolata,aroma de ghimbir si capsuni.O prajitura care reuneste intr-o combinatie minunata cele trei ingrediente.Este foarte aromata,ciocolataosa,umeda si pufoasa.
Am facut aceasta combinatie raspunzand provocarii lui Lulu,gazda de luna aceasta a provocarii Mistery box challenge.Ea a propus pentru provocare urmatoarele ingrediente,pe langa cele acceptate in cadrul provocarii: oua,ciocolata,pudra de migdale sau alune,iar ca ingredient vedeta,ghimbirul.Iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 550 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 250 ml ulei
  • un praf de copt
  • 250 gr ciocolata
  • 4-5 cm ghimbir
  • 100 gr capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese cu ciocolata,capsuni si ghimbir:

Ciocolata se pune la topit impreuna cu 150 ml lapte. Se ia de pe foc si se lasa la racit.Trebuie sa rezulte o compozitie cremoasa, nu sa se intareasca ca o glazura.


Restul ingredientelor sa cantaresc si se pun intr-un bol. Se adauga crema de ciocolata (trebuie sa rezulte 6 linguri cu vraf de crema) si se omogenizeaza.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara capsunile spalate si curatate.Se da totul la cuptor, la 180 de grade, pana trece proba scobitorii.


Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza si se serveste.


 

TIPS-URI

1

In loc de crema de ciocolata se poate folosi Finetti sau Nutella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese cu ciocolata,capsuni si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

28.05.2015, 10:53

Interesant

Panacris 1

28.05.2015, 14:34

mirela0911 1

21.06.2015, 16:29

Ce combinatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina