Tort cu mousse de ciocolata si capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Torturi, 3 Apr 2015 | 4525 vizualizari

 

De ziua nepotului meu am facut un minunat tort cu mousse de capsuni si ciocolata. Combinatia capsuni-ciocolata este irezistibila asa ca si tortul a fost la inaltime. Un tort cioacolatos, fin, fructat, aromat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri apa,
  • 10 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • un praf sare
  • Mousse de ciocolata:
  • 500 ml smantana pentru frisca,
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • Mousse de capsuni:
  • 500 ml smantana pentru frisca,
  • 500 ml sirop de capsuni,
  • 2 plicuri gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si capsuni:

Intai se face blatul. Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare, se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Se omogenizeaza totul si se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca incet, cu o spatula. Se incorporeaza faina si cacaoa amestecand incet, de jos in sus.


Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Intre timp se fac mousse-urile.


Pentru mousse-ul de capsuni se bate smantana pana se intareste. Se adauga siropul. Gelatina se pune la hidratat in putina apa .Dupa 10 minute se incalzeste usor pana se poate turna in frisca. Se omogenizeaza totul si se da 30 min la frigider.


Pentru mousse-ul de ciocolata, se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde. Smantana se bate si cand e aproape gata, se adauga ciocolata topita. Se omogenizeaza totul apoi se da la rece.


Blatul se taie in trei, pe orizontala. Foile se insiropeaza cu sirop de capsuni.


Pe o tava se pune una din foi, se insiropeaza si se intinde jumatate din mousse-ul de capsuni. Peste acesta se pune jumatate din mousse-ul de ciocolata. Se pune a doua foaie, se insiropeaza si se pune restul de mousse-uri in aceeasi ordine. Se acopera cu ultima foaie.


Tortul se imbraca in frisca si se decoreaza dupa inspiratia momentului. Eu am decorat cu jeleuri apoi am topit 50 gr ciocolata deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Adele 1

03.04.2015, 18:22

Ce frumos este

Rocsi 1

03.04.2015, 19:32

Ce combinatie delicioasa!

Xandrinne 1

09.04.2015, 06:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si kiwi